Ezer alatt2021. január 18. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10003_0_300.jpg875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 68, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg már több mint kétszázharmincezer fő. 4445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig mindössze 130 ezer embernek elegendő oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már felhasználták.

Ezer alá csökkent a frissen beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 875 magyar állampolgárnál állapították meg az elmúlt 24 órában a betegséget. Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóját Kiss Róbert, az Ügyeleti Központ vezetőhelyettese kezdte a rendőrségi statisztikákkal. Az elmúlt hétvégén 1443 személlyel szemben intézkedtek a kijárási korlátozás és a közterületi magatartási szabályok megszegése miatt.

„Az elmúlt hétvégén összesen a maszkviselési kötelezettség figyelmen hagyása miatt 496 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta ezidáig összesen 20191-re emelkedett a rendőri intézkedések száma a maszkviselési kötelezettség figyelmen hagyása miatt” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Ezt követően dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette az aktuális járványügyi adatokat. A szakember elmondta, hogy kedvező a számok alakulása, de kiemelte, hogy ezek a tapasztalatok nem adnak okot a lazításra, hiszen a vírus folyamatosan jelen van.

„Az is egy kedvező tendencia, hogy a gyógyultak száma már meghaladja az aktív fertőzöttek számát. A mai napon 230441 főt tartunk nyilván, aki a járvány kezdete óta meggyógyult a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 110853 fő. Látjuk azt, hogy folyamatosan csökken ez a szám” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Dr. Müller Cecília tájékoztatásából kiderül, hogy a holnapi nap folyamán elfogy a rendelkezésre álló oltóanyag-mennyiség. Hozzátette ugyanakkor, hogy kedden újabb szállítmány érkezik Magyarországra a Pfizer–Biontech vakcinájából. Ez 61 tálca lesz, ami további 35 685 ember beoltására elegendő. Aki már megkapta a készítményt, és a második adagot kell felvennie, azoknak félretették a szükséges mennyiséget.

Kép forrása: internet.

Vissza