Zene az idősotthonban (képgalériával)2021. január 21. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10011_0_300.jpgZenés előadást tartottak a Szabolcs közi idősotthon lakóinak az ÓMI Zenés Színház tagjai. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény bentlakásos egységében a járványügyi helyzet miatt kialakult bezártságot szerették volna enyhíteni a kezdeményezéssel. A program nagy sikernek örvendett az idősek körében.

Volt, aki táncolt, és volt, aki énekelve tapsolt ma délután a Szabolcs közi idősotthon udvarán. A nem mindennapi eseményt az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény bentlakásos egységében azért hozták létre, hogy a járványügyi helyzet miatt kialakult bezártságot enyhítsék. A vírus terjedésének kezdete óta a hasonló intézmények lakóinak kell a legtöbb korlátozással szembesülniük, és ez sajnos a hangulatra is rányomja a bélyegét.

„Most nagyon jó szerintem, ez a mai nap biztos, hogy máshogy fog telni, mint a többi. Nyilván nehéz, egész nap csak maszkokat látnak az idősek, a hozzátartozókkal ablakon keresztül találkoznak, és azért ez hosszú már így” - mondta Paulerné Lipter Magdolna, az ÓTSZEGYII Szabolcs közi Intézmény Egységének csoportvezető ápolója.

A Szabolcs közi idősotthon dolgozói az ÓMI Zenés Színház tagjait kérték fel a zenés programhoz. A társulat retró- és operett slágereket adott elő. A kezdeményezés nagy sikernek örvendett az idősek körében, emellett járókelők is megálltak a kerítésen kívül, mások a környező épületek ablakaiból hajoltak ki a dalokat hallva.

„A társulat minden évben nyáron rendszeresen szokott járni különböző rendezvényekre ahol húsz perces, fél órás műsorokat ad. Most is egy ilyen egyveleget igyekeztünk az idősebb korosztály igényire szabva összeállítani. A mai napnak szerintem pedig egy nagyon jó következménye, hogy a zene, az ének micsoda erővel bír, mert mosolyt csalt azokra az arcokra, akik ezt a műsor most itt végigülték, és ezt nagyon jó volt látni” - fogalmazott Fábián-Dobos Eszter, az ÓMI Zenés Színház társulati tagja.

A Szabolcs közi idősotthon csoportvezető ápolója elmondta, hogy amennyiben van olyan előadó vagy társulat, aki egy rövid, a mostanihoz hasonló műsorral szeretne kedveskedni az időseknek, annak a jelentkezését örömmel várják.


0011_0_t 0011_1_t 0011_2_t 0011_3_t
0011_4_t 0011_5_t 0011_6_t 0011_7_t
0011_8_t 0011_9_t
Vissza