Zajlanak a munkálatok (képgalériával)2021. május 19. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/10333_0_300.jpgMegújul az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikum. Az 1967-ben épült oktatási intézményben jelenleg energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos munkálatokat végeznek a szakemberek. A fejlesztés egy pályázatnak, továbbá kormányzati támogatásnak köszönhető. A befejezés előreláthatólag júniusban várható.

Állványok veszik körbe az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikum épületét, amelyen energetikai korszerűsítést végeznek a szakemberek. A megvalósulás egy, még 2016-ban indult pályázatnak köszönhető. Ez tavaly kormányzati támogatással is kiegészült. Így összesen mintegy 307 millió forintból újulhat meg az oktatási intézmény. Ez több elemet is magában foglal.

„Elsőként egy nyílászáró cserét jelentett, illetve a fűtésrendszer korszerűsítését. Majd ezt követően a fal és a tető hőszigetelését jelenti. Most láthatóak is azok az eszközök is, amivel ezt végrehajtják, illetve befejezésként, amikor majd ezzel a munkafázissal végeznek, akkor napelemek kerülnek a tetőre” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja.

A pályázatnak köszönhetően az intézmény százkilencven millió forint uniós támogatást nyert el. Ez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy a munkálatokat megkezdhessék. Tavaly azonban a kormány száztizenhét millió forintos hozzájárulásával elindulhatott a kivitelezés. Az Ózdi Szakképzési Centrum pedig saját forrásból mintegy ötmillió forinttal egészítette ki ezt az összeget. A befejezés eredetileg jövő hét elején történt volna, azonban ez néhány héttel tolódni fog. A folyamatra ugyanis több tényező is befolyással van. Az iskolában nemrégiben egyéb korszerűsítések is megvalósultak.

„A belső terek egy része már megújult, hiszen egy másik pályázatból, egy nagyon modern, korszerű, digitális közösségi alkotóműhely került kialakításra. Olyan eszközöket szereztünk be, amelyek az oktatást segítik. Bízom abban, hogy a közeljövőben a belső tereket is, tehát az épületgépészeti elemeket, belső nyílászárókat, falakat sikerül megújítani” - nyilatkozta Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Egy másik fejlesztés, a Fényes Okos Iskolák Program tette lehetővé, hogy az intézményben lévő valamennyi világítótestet led-es fényforrásra cserélhessék. Ezek az újítások az intézmény által kínált képzéseken kívül nagyban befolyásolják a jelentkezői létszámot, amit az eredmények is alátámasztanak. A tavalyi évhez képest ugyanis nagymértékben emelkedett azok száma, akik a Bródy falai közt szeretnék folytatni tanulmányaikat.


0333_0_t 0333_1_t 0333_2_t 0333_3_t
0333_4_t 0333_5_t 0333_6_t 0333_7_t
0333_8_t 0333_9_t
Vissza