Flamingó juhar (képgalériával)2021. július 23. (péntek) 19:00 - Városnews/10523_0_300.jpgÚjabb fákat ültettek el ma délelőtt Bolyokon. Tavaly ősszel a lakók kérésére két darab fát vágtak ki, amiket rögtön pótoltak is. Most sikerült eltávolítani a harmadikat, aminek a helyére szintén újabbak érkeztek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által. A cég dolgozói egynyári virágokat is hoztak, amiket Angyal Béla osztott szét.

Bolyokon tavaly, lakossági kérésre két fát, idén pedig a harmadikat is sikerült kivágni és elszállítani. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által pótolva is lettek a növények. Tavaly ősszel és ma is két-két darab flamingó juhart ültettek el a földbe. Ezeket egyébként az ÓVI munkatársai fogják gondozni a lakóközösség segítségével.

„Kettő helyette már ültetve is lett, ez a flamingó juhar. Ez egy kisnövésű, olyan másfél-két emelet magasságig nő meg, elég terebélyes, viszont ez kimondottan ezekre a területekre való, nem veszélyezteti a kábeleket az épületek tetején, illetve a távhős vezetéket, földbe menő vezetékeket sem veszélyezteti, tehát kimondottan a szakemberekkel ahogy leegyeztettük, ez ide való, erre a területre” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

A lakóközösség tagjai örülnek az új fáknak. Az előzőek nagyon beárnyékolták a lakásokat és balesetveszélyesek voltak. A jelenlegiek amint megnőnek, jól fognak illeszkedni a környezetbe, pont elég árnyékot adva a kültéri padokon megpihenőknek.

„Úgy látom, hogy nagyon jó lesz. Nem az a nagyon nagy, magas fa, nem árnyékol a házaknak, az ablakoknak, és védi a villanyt. Ha vihar jönne is, akkor sem lenne nagy baj” - nyilatkozta Dózsa Nándorné.

A lakosság virágokat is kért Angyal Bélától, aki azóta egyeztetett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóival. Ma kézhez is kapott néhány tő, egynyári virágot, amit a faültetés után szét is osztott a szóban forgó ingatlanok lakói között. Ezeket a társasházak kiskertjébe fogják kiültetni.


0523_0_t 0523_1_t 0523_2_t 0523_3_t
0523_4_t 0523_5_t
Vissza