Bosszantó cselekedet (képgalériával)2021. július 27. (kedd) 19:00 - Városnews/10531_0_300.jpgMegrongáltak egy közúti tükröt a Ráctag és Március 15. út kereszteződésében. Valószínűleg a hétvégén mehetett tönkre. Az eszköz bal oldalát érte ütés. Eddig nem derül ki, hogy kicsoda és mivel okozhatta a sérülést. Egy ilyen tükör körülbelül 65 ezer forintba kerül. Az ügyben büntetőeljárás is indulhat.

Májusban egy domború tükröt helyeztek ki az Ózdi Mentőállomással szemben. Ez az eszköz azóta is nagyban megkönnyíti a mentősök mindennapjait. Ott egy védőfal miatt nem láttak ki rendesen az úton haladó forgalomra, ami balesetveszélyt is jelentett az arra közlekedők számára. Egy ugyanilyen tükröt rongáltak meg a napokban a Ráctag és a Március 15. út kereszteződésében. Városunkban egyre több hasonló eset fordul elő, miszerint a kihelyezett tárgyakban a lakosság kárt tesz.

„Az utóbbi időben olyan rongálás dömpinget tapasztalok a városban, amit nem értek. Rendőrként találkoztam garázdasággal, értelmetlen rongálásokkal. Most megint előtérbe került ezek, például a Gyújtón és a Vasvár úton. Padokat törnek, tujákat rongálnak és lopnak. Most úgy tűnik, hogy a tükröket is veszélyeztetik. Ezzel az a baj, a tükrök esetében, hogy a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik. Nem véletlenül vannak kihelyezve a tükrök. Olyan, mint egy gyalogátkelőhely, vagy egy járda. Tehát fontos a közlekedők számára” - hangsúlyozta Garami György, területi képviselő.

Valószínűleg megüthették, vagy egy nehezebb tárggyal megdobhatták. Javítása nem lehetséges, így ki kell cserélni, amely nagyjából 65 ezer forintba fog kerülni. A tükröt évekkel ezelőtt helyezték ki. Eddig semmi bántódása nem esett. A területi képviselő közlekedésbiztonságilag is egyeztetni fog a rendőrséggel, emellett feljelentést is tesz. Ezt követően a rendőrkapitányság munkatársai büntetőeljárást kezdeményeznek. Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője azt mondja, ha valaki ilyesmit tapasztal jelezze mielőbb a rendőrségnek.

„A lehető legegyszerűbb megoldás az, hogy az országos segélyhívó számot, a 112-t tárcsázza az illető. A körülményeket a diszpécsernek elmondja, és ez az operátor a bejelentés helyszíne alapján az illetékes rendőrkapitányság azonnal kivonuló egységét értesíti. Ez a kivonuló egység a keletkezett probléma szemrevételezését követően a szükséges intézkedéseket meg tudja tenni” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

Ha a rongálás miatt baleset következik be az adott útszakaszon, akkor a tettes már közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt is felelősségre vonható. Az eset óta egy újabb megrongált tükröt fedeztünk fel a Meggyes és Radnóti út kereszteződésében. Az ilyen forgalomtechnikai tükröt olyan helyszíneken alkalmazzák, ahol a jármű vezetője nem lát be eléggé valamelyik keresztutcába. Segítségével a forgalom biztonságosabban, és gördülékenyebben haladhat.


0531_0_t 0531_1_t 0531_2_t
Vissza