Otthont keresnek (képgalériával)2021. augusztus 3. (kedd) 19:00 - Városnews/10554_0_300.jpgSok otthontalan állat vár szerető gazdára. Az elmúlt napok időjárása az Állategészségügyi Telepet sem kímélte. Folyamatosan érkeznek a megkeresések, mert a vihar után sok kutya megszökött otthonról, így a bent lévők mellett próbálnak segíteni az elkóborolt ebeknek is visszajutni családjaikhoz.

Vágyódó szemekkel várják a gazdajelölteket az Állategészségügyi Telep négylábú lakói. Jelenleg is maximális létszámmal vannak jelen az állatok, akik családot szeretnének. Az év minden időszakában folyamatosan keresik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény létesítményét, azonban az elmúlt napokban megszaporodtak a telefonhívások.

„A hétvégén történt nagy vihar a gyepmesteri telepünkön is okozott némi zűrzavart. Nagyon sok lett az elkóborolt kutya, több bejelentésünk is érkezett a vihar kapcsán, hogy elveszett a kutyájuk. A fákat kicsavarta a szél, a kerítéseket ledöntötte, a kutyák ki tudtak szaladni, illetve a villámlás és dörgés az természetesen megijesztette az állatok többségét, tehát menekültek” - emelte ki Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Ebben az időszakban sok, nem várt szaporulattal is felkeresik az intézményt, így az Állategészségügyi Telepen élők gondozása mellett az új jövevényekre és az elkóborolt kutyákra is figyelniük kell. A telepen gondozzák, ellátják őket, a civil állatvédők pedig megpróbálnak nekik szerető gazdát találni, ami nehéz feladat, ugyanis sok ember életvitelébe nem fér bele egy állat gondozása.

„Én támogatom, mert nagyon sok állatot kiraknak az utcára, és utána azok csak úgy vannak ott. Én ha tehetném, én tuti örökbe fogadnék” - mondta Gergencsik Nóra.

„Én szeretem őket, tartok jószágot, kutyát, macskát, mindent, ami van jószág. Nem bánt az senkit, enni kell adni neki” - nyilatkozta Márton Lajosné.

Azok, akiknek elkóborolt a kutyája, a 471-422-es telefonszámon, vagy a gyepmesteren keresztül tudnak segítséget kérni. Aki pedig szeretne maga mellé egy hű társat, előzetes időpont egyeztetés után el is látogathat ide. A világhálón is kiválaszthatjuk jövőbeni kedvencünket, az „Ózdi Ebtelep”-re keresve is megtekinthetőek a gazdára váró négylábúak.


0554_0_t 0554_1_t 0554_2_t 0554_3_t
0554_4_t 0554_5_t 0554_6_t 0554_7_t
Vissza