Adomány2013. december 13. (péntek) 14:13 - Híreknews/1844_0_300.jpgAdománnyal segítette az ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozóinak munkáját a Nemzeteknek Világosság Alapítvány. A szervezet képviselői járássegítő eszközöket és ülőkocsikat ajánlottak fel az Ápolási Osztálynak. Az alapítvány vezetője elmondta: a jövőben is szeretnék támogatni az ózdi kórházat.

Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház ápolási osztályát kereste fel adományával a Nemzeteknek Világosság Alapítvány. A szervezet célja, hogy a hátrányos, vagy nehéz helyzetben élő embereket, közösségeket támogassák, életkörülményeiket javítsák. Tevékenységüket külföldi kapcsolatok is elősegítik, Magyarországon kívül is folytatnak jótékonysági akciókat.

- Eléggé kiterjedt a tevékenysége, a határainkon túl is, Segesváron például árvaházat hoztunk létre tíz évvel ezelőtt. Rengeteg adományt viszünk külföldre is, illetve itt Magyarországon belül. Ózdon pedig nyolc éve tevékenykedünk, és próbálunk segíteni. Az itt élő emberek életminőségén javítani. – mondta Lakatos Béla, a Nemzeteknek Világosság Alapítvány elnöke.

Az alapítvány képviselői Németországból beszerzett járássegítő eszközöket és ülőkocsikat ajánlottak fel az ápolási osztálynak. A kórház dolgozói örömmel fogadták az adományt, hiszen a kapott eszközök a mindennapi munkát, a betegek mozgatását teszik könnyebbé.

- Azt gondolom, hogy minden intézmény a kis szűkös keretei mellett örömmel kell, hogy fogadjon felajánlásokat, főleg ha azok a betegek érdekeit szolgálják, és az intézmény dolgozóinak a munkáját is megkönnyítik. – nyilatkozott Rolof Orsolya, ápolási igazgató.

Az alapítvány nem először kereste meg segítő szándékkal az ózdi kórházat. Korábban a gyermekosztály számára is ajánlottak fel adományokat, ezúttal pedig az eszközök jellege miatt esett a választás az ápolási osztályra. Lakatos Béla, a szervezet elnöke elmondta, az együttműködést a jövőben is szeretnék folytatni, felajánlásaikra továbbra is számíthat a kórház.

Vissza