Svájci látogatás2014. december 11. (csütörtök) 16:20 - Híreknews/2809_0_300.jpgElégedett a program előrehaladásával a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának vezetője- hangzott el azon a megbeszélésen, amelyen a svájci támogatással megvalósuló ivóvízprojekt jelenlegi állásáról és a további tennivalókról egyeztettek az érintettek. A Városházán megtartott tanácskozáson nemcsak értékeltek, hanem a jövőre vonatkozó döntéseket is hoztak.

A Városháza jegyzői tárgyalótermében tartottak irányítóbizottsági ülést ma délelőtt a svájci hozzájárulással megvalósuló ivóvízprojekt érintettjei. A tanácskozáson a program előrehaladását értékelték, majd a jövőre vonatkozó, fontos stratégiai döntéseket is meghozták.

„Az ütemtervnek megfelelően haladunk, tehát a teljes rekonstrukciós munka alapjait lefektette a kivitelező, és annak megfelelően dolgozik. A várható befejezési határidő a jövő év vége" - nyilatkozta Bíró Ferenc, az Ózdi Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója.

Az egyeztetésen részt vett a Svájci Hozzájárulási Program Irodájának vezetője is. Max Schnellmann már tavasszal is járt városunkban, akkor a munkaterületek bejárása során saját maga is meggyőződhetett arról, hogy hol tart jelenleg a projekt kivitelezése. Az irodavezető úgy fogalmazott, elégedett az Ózdon szerzett tapasztalatokkal.

„A találkozót jól előkészítették, előzetes információs anyagot is kaptunk. Meg vagyunk elégedve az előrehaladással, különös tekintettel a víztározóra, és a meglévő hálózat felújítási munkálataira” - mondta Max Schnellmann, a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának vezetője.

Janiczak Dávid polgármester megválasztása óta először egyeztetett a program résztvevőivel. Így a tanácskozáson ő is részletesen megismerhette az ivóvízhálózat rekonstrukcióját szolgáló projektet.

„Egy nagyon jó hangulatú beszélgetés volt, ahol bemutatták a projekt eddigi megvalósulását, és a jövőbeni terveit. Hiszen nem titok, hogy keletkezett egy tartalék a devizaárfolyam-különbözet miatt. Ami a devizahiteleseknek rossz, az kivételesen ebben a projektben jó. Maradt ugyanis több százmillió forint, amit még be tudunk fektetni a városban, és tovább tudjuk bővíteni az ivóvízhálózat korszerűsítését ebben a projektben” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A projekt kivitelezése a téli hónapokban belső munkákkal, a gépházak rekonstrukciójával folytatódik. Emellett pedig azokon a területeken tudják folytatni a csőcseréket, ahol lakossági fogyasztó lekötésére nincs szükség. Az ideiglenes ellátási formák ugyanis télen nem alkalmazhatók.

Vissza