Az év alpolgármestere (képgalériával)2015. június 25. (csütörtök) 15:36 - Aktuálisnews/3422_0_300.jpgFidrus Péter lett az év alpolgármestere. Pécsett a 21. Városi polgármesterek randevúján ma adták át Ózd alpolgármesterének az elismerést. Az év polgármestere Hajdúböszörmény vezetője Kiss Attila, az év jegyzője pedig Lovász István, Pécs jegyzője lett. Az állampolgárok szavazatai alapján odaítélt, egy Szász Endre-linómetszettel is járó elismerést Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Farkasné Gasparics Emese önkormányzati helyettes államtitkár és Szita Károly, Kaposvár polgármestere adta át.

Fidrus Péter alpolgármester köszönőlevele:

"Az ózdiak többsége már tudja, hogy polgármesterünkkel ellentétben nem vagyok a szavak embere. Ha viccesen akarok fogalmazni, akkor olyan vagyok mint a székely ember, akkor beszélek, ha van mondanivalóm.
Most van mondanivalóm, mégpedig az, hogy szeretném megköszönni Ózd város lakóinak az irántam érzett bizalmat és szeretetet, amit a szavazataikkal megerősítettek, amely ahhoz vezetett, hogy megnyertem az év alpolgármestere díjat. Számomra ez óriási megtiszteltetés.
Azonban ne legyünk álságosak, és kezeljük helyén ezt a dolgot. 2014 decembere óta látom el az alpolgármesteri teendőket ebben a városban. Az első hetek, hónapok, a számomra teljesen új közeg, a közigazgatási feladatok megismerésével, a munkába történő belerázódással telt. Tehát szűk hat hónap telt el, ami valljuk be őszintén, a közigazgatásban kevés idő ahhoz, hogy valaki maradandót alkothasson, hogy valami nagy és látványos dolgot tegyen le az asztalra.

Mégis, akkor minek köszönhető ennek a díjnak az elnyerése? Véleményem szerint annak, hogy egy újféle politikai stílust képviselünk, nyitottak, átláthatóak és elérhetőek vagyunk városunk lakói számára, amit ők a jelek szerint díjaznak, elismernek. Elsősorban tehát a város vezetésében dolgozó kollégáimnak lehetek hálás - élükön a polgármester úrral -, akikkel szorosan együttműködve, elkötelezetten dolgozunk azért, hogy ez a város elindulhasson a szebb jövő irányába. Ha úgy tetszik, a polgármester úr farvizén hajózva, a többi hadihajó támogatása mellett sikerült elérnem a partot.

Ez a díj megerősít minket abban, hogy jó az az irány, amelyet kitűztünk magunk elé, és amelyen lépésről-lépésre következetesen haladunk, átlépve a sok esetben rossz szándékkal elénk gördített akadályokat, túllépve a gáncsoskodásokon.
Köszönöm tehát azoknak, akik vették a fáradságot és rám szavaztak, köszönöm polgármester úrnak és a kabinetnek a fáradhatatlan munkát, pártomnak a támogatást, és nem utolsó sorban a családomnak, akik mindig mellettem állnak annak ellenére, hogy a korábbiakhoz képest sokkal kevesebbet kapnak belőlem.
Megerősítést kaptam annak a tekintetében, hogy érdemes ezért a városért tenni, küzdeni!"

Az Ózdi Városi Televízió stábja a helyszínen forgatott és a pénteki, 19 órakor kezdődő Ózdi Krónikában részletesen beszámol az eseményről. Addig fotók a mai ünnepségről.

422_0_t 422_1_t 422_2_t 422_3_t
422_4_t 422_5_t 422_6_t 422_7_t
422_8_t 422_9_t 422_10_t 422_11_t
422_12_t 422_13_t 422_14_t

 

Vissza