Megvalósuló beruházás (képgalériával)2015. június 29. (hétfő) 19:00 - Fejlesztésnews/3431_0_300.jpgAláírták a vállalkozási szerződéseket, megkezdődhet az Újváros Téri Általános Iskola felújítása. A régi épület korszerűsítése mellett egy új szárnyat is építenek, amely a tornateremnek ad majd otthont. A munkák a tervek szerint december végén lezárulnak, a visszaköltözés pedig a jövő év elején indulhat.

A diákok idén a megszokottnál korábban ballagtak el az Újváros Téri Általános Iskolából, nem sokkal később pedig az épület bútorait, berendezési tárgyait is kipakolták, így minden adott volt ahhoz, hogy megkezdődjenek a felújítási munkálatok. Az elmúlt hónapokban viszont elterjedt az a pletyka, amely szerint meghiúsul a beruházás. Janiczak Dávid polgármester többször is cáfolta ezeket az értesüléseket. Bár csúszás volt a tervezett időpontokhoz képest, a vállalkozási szerződést azonban ma aláírták.

„Ez egy európai uniós forrás, egy 2013-ban elnyert pályázat. Megválasztásunk óta komolyan dolgozunk azon, hogy ez tényleg meg tudjon valósulni. Hiszen a választás után azt tapasztaltuk, hogy nincs előrelépés és akár be is dőlhet ez a projekt. Mostanra viszont sikerült elérnünk, hogy elkezdődhet a kivitelezés, és megszépülhet ez az iskola” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A mai nap még a papírmunkával telt, az intézménybe ellátogatott a projekt menedzsere, valamint a kivitelező cég vezetője is. A következő hetekben pedig már munkagépek gyülekeznek az iskola körül.

„A tényleges munkavégzés holnap megkezdődik. Ma még az adminisztrációs kötelezettségeinket teljesítjük. Megnyitjuk az építési naplót, átadjuk a munkaterületet, feltöltjük a szükséges dokumentumokat az elektronikus felületre. A holnapi napon a felvonulás megkezdődik. A végső befejezési határidő a pénzügyi lezárással együtt december harmincegyedike” - fogalmazott Fodor András, projektmenedzser.

Az épület fűtését korszerűsítik, lecserélik a régi, elavult nyílászárókat, valamint a külső hőszigetelést is megoldják. A tantermek kifestése mellett pedig a régi tornatermet is bővítik. A mindennapos testnevelés az új szárnyba tervezett modern egység segítségével valósulhat meg. A beruházást az intézmény vezetése is örömmel fogadta.

„Nagyon bíztunk benne, mondhatni biztosak voltunk abban, hogy megvalósul. Nem is lett volna szabad hagyni, hogy ez a projekt meghiúsuljon” - mondta az Újváros Téri Általános Iskola igazgatóhelyettese, Kalló Gyula.

Az alsó tagozatos diákok az egykori Ady Endre Kollégium épületében kezdik meg a következő tanévet, míg a felsősök az Árpád Vezér Úti Általános Iskola padjaiba ülnek. Mindannyiukat az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusai tanítják az átmeneti időszakban is. A tervek szerint december végén lezárul a felújítás, a visszaköltözést pedig várhatóan 2016 januárjában kezdhetik meg.


431_0_t 431_1_t 431_2_t 431_3_t
431_4_t 431_5_t 431_6_t 431_7_t
431_8_t 431_9_t 431_10_t 431_11_t
431_12_t 431_13_t
Vissza