Megalakult a Hétvölgy (képgalériával)2015. július 12. (vasárnap) 17:03 - Városnews/3473_0_300.jpgMegtartotta alakuló közgyűlését a Hétvölgy Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet. Ennek létrehozásáról június végi tanácskozásán döntött a képviselő-testület. Ózd Város Önkormányzata alapító tagként is részt vesz a szövetkezet munkájában, amelyet igazgató elnökként dr. Bárdos Balázs irányít majd.

Néhány héttel ezelőtt, a június 24-i tanácskozáson döntött városunk képviselő-testülete a Hétvölgy Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet megalapításáról. Janiczak Dávid polgármester akkor úgy fogalmazott, ez a lépés segíthet abban, hogy újra meghonosodjon városunkban az állattenyésztés és növénytermesztés. A jövőben éppen ezért nagyobb hangsúlyt fektetnének ezekre a területekre, és igyekeznek azt is kihasználni, hogy a kormányzat várhatóan komolyan támogatja majd a szövetkezeteket. Az önkormányzat már a Hétvölgy létrehozásában is tevékeny szerepet vállalt.

„Ózd város önkormányzata az egyik alapító tagja ennek a szociális szövetkezetnek, amely kilenc alapító taggal jött létre. Ezeknek mi vagyunk az egyike” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az alakuló közgyűlésen tisztázták a szövetkezet létrehozásával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket. Így többek közt a felügyelőbizottság tagjait is megválasztották, valamint arról is határoztak, hogy a munkát a jövőben dr. Bárdos Balázs irányítja majd, igazgató elnökként.

„Mi egyelőre egy elég szűk létszámú, de úgy gondolom, annál ütőképesebb csapatot hoztunk össze. A szövetkezet fő feladata, hogy szociálisan is segítse azokat a tagokat, akik arra érdemesek, de magukon is segíteni akarnak. Két derék fiatalembert tudtunk kiválasztani, akik a közmunkában már bizonyítottak” - nyilatkozta dr. Bárdos Balázs, a Hétvölgy Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet igazgató elnöke.

A szövetkezet a különböző pályázatok segítségével akár a közmunkaprogramtól is átvehet bizonyos tevékenységeket. A legkézenfekvőbb a mezőgazdaság területe, de a jogszabályi lehetőségeket kihasználva az iparban és a szolgáltató szektorban is bizonyíthat majd a Hétvölgy. Ahogy korábban Ózd polgármestere elmondta, a városvezetés szeretné, ha ez egy márkanévvé is válhatna a térségben, ezzel jelölve a helyben előállított biotermékeket is.


473_0_t 473_1_t 473_2_t 473_3_t
473_4_t 473_5_t 473_6_t 473_7_t
473_8_t 473_9_t 473_10_t 473_11_t
473_12_t
Vissza