Szeptemberi triatlon (képgalériával)2015. július 24. (péntek) 19:00 - Sportnews/3510_0_300.jpgMegkezdődtek az V. Ózdi Triatlon verseny előkészítő munkái. A ma már országos népszerűségnek örvendő viadalt szeptember 6-án rendezik meg városunkban. A verseny központja ismét a Városi Strandfürdő lesz, a kerékpározás újfent a város közútjain, a futás a Csónakázó-tó körül zajlik majd. Az érdeklődők nyolc korcsoportban és váltóban nevezhetnek a megmérettetésre.

Az Ózdi Triatlon verseny a kezdetektől az Önkormányzat és három sportegyesület összefogásával, a helyi cégek, vállalkozások támogatásával valósul meg. 2011-ben még a Városi Tanuszoda volt a verseny központja, az elmúlt három évben viszont már a Városi Standfürdő töltötte be ezt a szerepkört.

A szervezőbizottság tagjai csütörtök délután tartották meg első megbeszélésüket, ahol technikai és szakmai oldalról is átbeszélték az előttük álló hetek teendőit. Ahogy Vitális István fogalmazott, a város, valamint az önkormányzati cégek vezetésében történt változások miatt idén az eddig megszokottnál később kezdték el a szervezőmunkát, de az elmúlt évek tapasztalatai segítik őket abban, hogy mindent időre elvégezzenek. A szervezőbizottság elnökének meglátása szerint az ózdi verseny egyik legnagyobb pozitívuma, hogy amatőröknek és profiknak is versenyzési lehetőséget biztosít.

A strandfürdő medencéje ismét 8 részre lesz osztva, a kerékpározásnál pedig valamennyi versenyző köteles lesz fejvédőt viselni. A gyerekek öt, a felnőttek három korcsoportra bontva mérhetik össze felkészültségüket, de a váltók viadala is ott szerepel majd a programban. Az V. Ózdi Triatlon verseny további érdekessége lesz, hogy az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. először vesz részt a szervezésben.

A viadal főbírája a nemzetközi hírű Nagy Alpár lesz. Az V. Ózdi Triatlon versenykiírása megtalálható a város honlapján, valamint a www.ozditriatlon.hu internetes portálon is. Utóbbi felület online nevezési lehetőséget biztosít a versenyzőknek.


510_0_t 510_1_t 510_2_t 510_3_t
510_4_t 510_5_t 510_6_t
Vissza