Kérdőív (képgalériával)2016. február 4. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/4136_0_300.jpgKérdőív segítségével kérdezi meg a város lakosságának véleményét az ózdi önkormányzat 2016. évi költségvetés tartalékának felhasználásáról a Fidesz helyi szervezete. A párt vezetői ugyanis úgy vélik: a közel 1 milliárd forintos tartalék nem a jelenlegi városvezetés munkáját dicséri, így annak felosztásáról sem dönthetnek.

A ma kora délután megtartott sajtótájékoztató első felében a családok otthonteremtési kedvezményéről esett szó. Riz Gábor szerint a január 1-jétől életbe lépő lehetőség Ózdon is pozitív változásokat hozhat a jövőben. Városunk országgyűlési képviselője úgy véli: akárcsak az ország többi részében itt, nálunk is kétféle folyamat indulhat el. Az első azoknak az építőipari cégeknek szól, akik részt tudnak venni az új otthon építésében, a másik pedig azokat a fiatalokat szólítja meg, akik több gyermeket vállalva szeretnének itthon maradni, hisz erős vidék nélkül nincs erős Magyarország.

„A családi otthonteremtési programmal kapcsolatban nem csak Ózd, hanem a térség is érintett, hiszen a program nem lokálisan a városhoz kötődik, hanem a környékbeli településeken is megindulhat ugyanez a mozgás. Így a városban betöltetlen sok-sok munkahely végre gazdára talál, és az emberek immár biztos lakásháttérrel munkavállalóként megjelenhetnek az ózdi munkaerő piacon. Ez a város számára az egyik legfontosabb kitörési lehetőség” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A munkaerő piac stabilitása a cégek eredményességében mutatkozhat meg, ami a város költségvetésében hozhat pozitív változásokat. Ezt jól példázza már az idei költségvetés is – véli Fürjes Pál. A Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője szerint a 2016. évi büdzsében megjelenő közel 1 milliárd forintos tartalék elsősorban nem a jelenlegi városvezetés munkájának köszönhető, hanem még a 2014-ben, általuk meghozott döntéseknek, amelyek 2015-ben hozták meg eredményüket.

„2014-ben az átadáskor 399 millió forint forrástöbblettel történt az átadás a mostani városvezetésnek. 2015-ben több mint 500 millió forinttal növekedett az iparűzési adóbevétel, mert a kormány helyes gazdaságpolitikája miatt az ózdi cégek fejlődnek. Tavaly szeptemberben 200 millió forint osztalékot vontak el a Távhő Kft-től és máris meg van az 1,1 milliárd forint, és a többiről még nem is beszéltem, csupán ennyit raktam össze” - fogalmazott Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A Fidesz helyi vezetői azon a véleményen vannak, hogy mivel a közel 1 milliárd forintos tartalék nem a jelenlegi városvezetés munkáját dicséri, így annak felosztásáról sem dönthetnek. Éppen ezért február 8-án közzé tesznek egy kérdőívet, hogy Ózd város polgárai mondhassák el: mire szeretnék fordítani az említett összeget.

„A Fidesz kíváncsi az ózdi emberek véleményére, így hétfőtől mi ezt szeretnénk megkérdezni. A www.fideszozd.hu honlapon szeretnénk kérni az emberek véleményét, hogy melyek azok a területek, amelyeket a legfontosabbnak tartanak. A sport, a turizmus, a kultúra vagy a beruházások területe a legfontosabb, amire a jövőben költeni kell” - nyilatkozta dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi csoportjának elnöke.

A kérdőív később nem csupán az interneten lesz elérhető, hanem az egyik hirdetőújságban is megtalálható lesz. A lakosságtól kapott válaszokat a Fidesz képviselői kiértékelik és ennek tudatában tesznek javaslatot a város költségvetésének év közbeni módosítására.


136_0_t 136_1_t 136_2_t 136_3_t
136_4_tVissza