Szakmai kérdések (képgalériával)2016. március 8. (kedd) 19:00 - Politikanews/4250_0_300.jpgÓzdra látogatott dr. Lukács László György. A Jobbik országgyűlési képviselője először a város védőnőivel találkozott, majd felkereste a kórház megbízott főigazgatóját is. Az egyeztetések során megismerhette helyi egészségügy helyzetét, a legfontosabb felmerülő problémákat. Ezeket a tapasztalatokat a párt által indított Valódi Nemzeti Konzultáció során is hasznosíthatják majd.

A Jobbik Magyarországért mozgalom három területen indította el Valódi Nemzeti Konzultációját. Ennek célja, hogy az érintett szakma bevonásával feltárja az egészségügy, az oktatás és a korrupció területén felmerülő problémákat. Ma délelőtt dr. Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője látogatott Ózdra, hogy megismerje a helyi egészségügy helyzetét. Először a város védőnőivel találkozott, akikkel többek közt a képzésről, az adminisztrációs terhekről és egyéb feladatokról is beszélgetett.

„A lehetőségekhez mérten azok a kolléganők, akiknek nem volt tanácsadásuk, eljöttek. A felmerült problémákat meg tudtuk beszélni. Bízunk benne, hogy ezeket ő magasabb szintre is továbbítani fogja, és eredményes lesz ez a mai megbeszélés” - mondta Zsuponyó Anett, védőnő, önkormányzati képviselő.

A képviselő ezt követően felkereste dr. Bélteczki Jánost is. Az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatójával az intézmény jelenlegi helyzetéről egyeztetett. Így szóba került az orvoshiány enyhítése, a CT-készülék beszerzése, valamint az egészségügyi dolgozók elvándorlásának és pályaelhagyásának kérdése is. A politikus azt mondja, a maihoz hasonló megbeszélések segítenek abban, hogy teljesebb képet kapjanak az egyes területek helyzetéről.

„A mai napon is okosabbak és bölcsebbek lettünk annyival, hogy valóban nagyon kérdés az, hogy a kórházak finanszírozása hogyan áll. Ebben egyöntetű a szakma: több pénzt kell juttatni az egészségügyi intézményeknek. A jelenlegi források mellett a működésük nem biztosítható megfelelően. Áttekintettük továbbá az utánpótlást kérdését is, hiszen nagyon komoly probléma az orvosok és szakdolgozók elvándorlása” - fogalmazott dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Dr. Lukács László György úgy fogalmazott, mind az ország teherbíró képessége, mind a lakosság elvárásai azt indokolják, hogy az egészségügybe több pénz áramoljon. A közeljövőben a szakmában dolgozók véleményét is alapul véve állítják össze azt a Valódi Nemzeti Konzultációs levelet, amelyet eljuttatnak a háztartásokba, és amellyel az emberek véleményét is kikérik a legfontosabb kérdésekben.


250_0_t 250_1_t 250_2_t 250_3_t
250_4_t 250_5_t 250_6_t 250_7_t
250_8_t 250_9_t 250_10_t 250_11_t
250_12_t 250_13_t
Vissza