Folyamatos munkák (képgalériával)2016. július 5. (kedd) 19:00 - Városnews/4642_0_300.jpgHamarosan befejeződik az ivóvízhálózat korszerűsítésének első üteme. A svájci hozzájárulás segítségével megvalósuló munkálatok jelenleg is zajlanak, a következő hetekben a város több pontján is megszüntetik a forgalmat akadályozó tereléseket. A második ütemben a svájci frank árfolyamváltozásának köszönhetően megmaradt forrást használhatja fel a város.

A Március 15. úton már hónapok óta terelésekkel szembesülhetnek a járművezetők. A közlekedésben ugyan kellemetlenségeket okoz a jelenség, amelynek azonban jó oka van. A város több területéhez hasonlóan itt is a svájci támogatásból megvalósuló ivóvízhálózat-korszerűsítés munkálatai folynak, addig pedig nem állíthatják helyre a munkaterületeket, amíg az új csövek befűzése el nem készült, és a nyomáspróbát végre nem hajtották. A kivitelező munkatársai jelenleg is Ózd több pontján dolgoznak.

„A Március 15. utcában már a bekötéseket végzi a kivitelező. A csőbefűzés a régi vezetékbe már megtörtént. A többi részen a provizorvezetékek kihelyezése történt meg. Jelenleg az aknákban történő szerelvénybontást végez a kivitelező” - mondta Bíró Ferenc, projektmenedzser.

A projektmenedzsment vezetője azt mondja, számukra az a legfontosabb, hogy a lakosság ivóvízellátása mindvégig zavartalan legyen. Ezzel kapcsolatban egyébként nem is érkezett hozzájuk panasz. Többen inkább amiatt elégedetlenkedtek, hogy a munkaterületek közelében nehézkesebbé vált a gyalogos- és járműforgalom. Ezzel kapcsolatban türelmet kérnek az érintettektől.

A korszerűsítés egyébként még 2010-ben indult meg, a Svájci Hozzájárulási Program  közel másfél milliárd forintos támogatásából. Az azóta eltelt időszakban az új vezetékek lefektetése és a régebbi csövek felújítása mellett a szivattyú-gépházak is megújultak. Elkészült továbbá két, egyenként 500 köbméteres víztározó medence is. Az évek során a svájci frank árfolyama is változott. Ebben az esetben ez kedvező a város számára, hiszen így újabb források nyíltak meg, amelyekből további fejlesztések valósulhatnak meg a projekt második ütemében.


642_0_t 642_1_t 642_2_t 642_3_t
642_4_t 642_5_t 642_6_t 642_7_t
642_8_t 642_9_t 642_10_t 642_11_tVissza