Ötmilliós fejlesztés (képgalériával)2016. november 29. (kedd) 19:00 - Városnews/5119_0_300.jpgElkészült, ma délelőtt pedig hivatalosan is átadták az Árpád Vezér Általános Iskola felújított tornatermét. A mintegy 5 millió forint értékű beruházás a helyiség falainak burkolásán és festésén túl egy új sportpadló kialakítását is magába foglalja. A fejlesztésnek köszönhetően az intézményben az asztalitenisz oktatását is magasabb szintre tudják emelni.

A talaj folyamatos vizesedése miatt a parkettaborítás elemei fokozatosan elcsúsztak egymástól, szintbeli eltérések keletkeztek, a testnevelés órákon való mozgás balesetveszélyessé vált. Az iskola igazgatója február végén átmenetileg bezáratta a helyiséget, a pedagógusok az udvaron és az iskola folyosóin tartották meg a tanórákat.

Október közepén már látványos változásokat lehetett látni a tornateremben. A felújítást az egyik sportáruház-lánc pályázatán elnyert közel 5 millió forint tette lehetővé. A lehetőségre 222 iskola jelentkezett, közülük választották ki a legjobb 13 pályázót.

A munkákat az elmúlt napokban fejezték be a szakemberek, megtörtént a műszaki átadás, ma pedig hivatalosan is használatba adták a helyiséget.

„Bízom abban, hogy ez az infrastruktúra fejlesztés, ami megtörtént az iskolában tudja azt a célt szolgálni, ami cégünk hitvallása is egyben, hogy a sportolás örömét közelebb tudja vinni mindenkihez” - mondta Veres Máté, a Decathlon Miskolc részlegvezetője.

Ünnepi köszöntőjében az iskola igazgatója kihangsúlyozta: önerőből nem tudták volna végrehajtani a felújítást, a pályázat nélkül ma nem ilyen körülmények között lenne megoldva 150, zömében halmozottan hátrányos helyzetű gyermek mindennapos testnevelés órája.

„Nagyon szép és nagyon örülünk neki, már nagyon vártuk. Nagyon hosszú és nagyon nehéz időszak van mögöttünk. Az a hat és fél hónap, amíg zárva kellett tartanunk a tornatermet kicsit megviselte a gyerekeket is és a pedagógusokat is. De szerencsére már túl vagyunk rajta” - nyilatkozta Leniczkiné Juhász Judit, az Árpád Vezér Általános Iskola igazgatója.

Leniczkiné Juhász Judit Ózd város vezetőinek, kiemelten Janiczak Dávid polgármester úrnak is köszönetet mondott, aki a pályázat megnyerése utáni első kérésükre azonnal engedélyezte a felújítási munkák megkezdését.

„Minden sportcélú fejlesztést támogatunk, amennyiben azt lehetőségeink megengedik. Itt csak engedélyt kellett adnunk, így az a legkevesebb, amit megtehet a város vezetése, hogy meggyorsítja a folyamatot” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az átadóünnepséget megelőző napokban az iskola diákjai már kipróbálhatták az új tornatermet. Ahogy a gyerekek fogalmaztak: össze sem lehet hasonlítani a mostanit a régivel.

„A régi életveszélyes volt. Ezen sokkal jobb futni, mozogni. Ráadásul sokkal szebb is, mint a régi volt” - mondta Horváth Katalin, tanuló.

A tornaterem hivatalos átadója karácsonyi hangulatot megidéző zenés produkcióval, valamint aerobic és asztalitenisz sportági bemutatóval ért véget.


119_0_t 119_1_t 119_2_t 119_3_t
119_4_t 119_5_t 119_6_t 119_7_t
119_8_t 119_9_t 119_10_tVissza