Jobb ivóvíz (képgalériával)2017. február 22. (szerda) 19:00 - Városnews/5398_0_300.jpgForgalomeltereléssel találkozhatnak a Bolyky Tamás út térségében városunk lakói. A svájci támogatásból megvalósuló ivóvízhálózat-korszerűsítés munkálatai folynak. A tervek szerint ezen a szakaszon a következő két hétben helyre áll a rend, addig is türelmet kérnek az érintettektől, hiszen a projekt célja, hogy korszerűbb és megbízhatóbb hálózaton keresztül, jobb minőségű víz jusson el a lakossághoz.

A Bolyky Tamás úton pár napja forgalomeltereléssel találkozhatnak a járművezetők. A közlekedésben ugyan kellemetlenségeket okoz a fél sáv és a járda hiánya, de a méretes gödör megjelenésének jó oka van. A város több területéhez hasonlóan itt is a svájci támogatásból megvalósuló ivóvízhálózat-korszerűsítés munkálatai folynak, addig pedig nem állíthatják helyre a munkaterületeket, amíg az új csövek befűzése el nem készült. A nyomáspróbát a fagy elmúltával hajtják majd végre.

„Volt ennek egy előzménye, a meglévő közműveknek a kutatózása, ezek is ásási munkálatok. Ez egy olyan százharminc méternyi hosszú vezeték szakasz, ez géppel, kézzel ki lesz ásva. Vagyis most ássák folyamatosan, utána süllyesztjük bele, vagyis fektetjük le az új vezetéket” - mondta Batki Zsolt , az Aqua Holding Kft. építésvezetője.

A kivitelező cég munkatársai jelenleg Ózd több pontján is dolgoznak. Nemcsak a külső helyszíneken folyik a munka, a szakemberek minden héten megtervezik a következő lépéseket. Bíró Ferenc elmondta, hogy a Halász úton néhány napja végezetek, a Bolyky Tamás után, pedig a Derkovits út következik.

„A svájci program második szakaszában új vezeték építés történik ebben a három utcában. Ezeken a területeken még nem volt ivóvízvezeték lefektetve, illetve a Halász út elején volt, és akkor ott folytattuk. A Bolyky Tamás útnál, ahol jelenleg is dolgoznak, ezen a részen nem volt vezeték. A vízellátás biztonságát akarjuk ezzel növelni, hogy egy új körhálózatot építünk ki” - nyilatkozta Bíró Ferenc, projektmenedzsment vezető.

A korszerűsítés első szakasza még 2010-ben kezdődött, a Svájci-Magyar Együttműködési Program közel másfél milliárd forintos támogatásából. Az évek során a svájci frank árfolyama is változott. Ebben az esetben ez kedvező volt a város számára, hiszen az árfolyamkülönbségből adódó pluszforrást használják most fel. Bár a munkaterületek közelében nehézkesebbé vált a gyalogos- és járműforgalom, de ez a tervek szerint két hétig tart majd, addig is türelmet kérnek az érintettektől.


398_0_t 398_1_t 398_2_t 398_3_t
398_4_t 398_5_t 398_6_t 398_7_t
398_8_t 398_9_t 398_10_t
Vissza