Vidám darab (képgalériával)2017. március 8. (szerda) 19:00 - Kultúranews/5448_0_300.jpgA Kalocsai Színház művészei szórakoztatták tegnap este az ózdi publikumot. A társulat Camoletti: Félrelépni tilos! című vidám darabját mutatta be az Olvasó közönségének. Az előadásban neves fővárosi művészek is szerepeltek, esendő mégis szerethető karaktereket formálva meg színpadi játékukban. A színházszerető ózdiak kellemes perceket éltek át a kétfelvonásos, poénokkal teli előadás során.

A házastársi hűtlenség kérdése került a középpontba a Kalocsai Színház művészeinek előadásában. Marc Camoletti francia drámaíró komédiája Párizsban, a szerelmek városában játszódik, ahol köztudottan gyakoriak a házasságon belüli félrelépések. A darab nézői egy jómódú, középkorú házaspár szerelmi életébe pillanthattak bele, amit viszont nem egymással, hanem egymás tudta nélkül más-más párral követnek el. Mindennek szemtanúja lesz, és akaratlanul is a felek cinkosává válik Anna, a szobalány. Látszólag mindenki elutazik vidékre, de az ígéretét senki sem tartja be, és elindul a bonyodalom, amelynek szövevényességét egyre nehezebb átlátni, hát még létezni benne. Harsányi Gábor ezúttal is lubickolt az általa megformált, csalfa férj szerepében.

„Nem véletlenül világsiker a darab. Van benne férj, feleség, esendőség, szeretők és persze bonyodalmak, helyzetkomikumok, egy kis gondolatiság is és egy kis izgalom, sőt még krimi is. Ezért is nyújt jó és kellemes szórakozást a közönségnek, hiszen az emberek szeretnek nevetni és szeretnek mosolyogni” - fogalmazott Harsányi Gábor, színművész.

A férj és a feleség életébe beköszön az izgalom, hogy kipróbáljanak valami újat. Kíváncsiak arra, hogy vajon bírnak-e még a régi csáberővel, tudnak-e még  rosszalkodni, úgy hogy az ne derüljön ki. De bizony kiderül. A sztorihoz ráadásul francia könnyedség és elegancia is társul, a néző pedig már nem is tudja, kiért is szorítson, hogy ne bukjon le a hűtlenkedése során. A Mikroszkóp Színpadból ismert Heller Tamás először játszott Camoletti darabban, amelyben a szerető szerepét osztották rá.

„Ismerem a többi darabját is, nagyszerűek mind, a közönség nagyon szereti az ilyen bulvár darabokat. Természetesen a félreértéseken alapul, mint minden jó bohózat. Régi-régi, sikeres író, és ha egy egy színháznál valahogy nem mennek a dolgok, akkor elővesznek egy Camoletti darabot, mert azzal bejön a közönség” - nyilatkozta Heller Tamás, színművész.

A szobalány szerepe nagyon is testre szabott volt Cseke Katinka számára. Cserfes, odamondogatós stílusával szinte önmagát kellett adnia a színpadon. A színésznő szívesen lép fel vidéki közönség előtt, mert egyfajta pluszt kap tőlük.

„Én vidéki lány vagyok. Szigetváron születtem és Pécsen élnek a szüleim. Én is azt vettem észre, hogy a vidéki emberek hálásabbak a színházért. Persze a pestiek is nagyon szeretik, de azt szoktuk mondani, hogy az egy négyzetméterre jutó színházak száma ott sokkal több, de azok az emberek akik vidéken havonta egyszer-kétszer el tudnak színházba jutni, azok nagyon tudnak örülni” - mondta Cseke Katinka, színművész.

Az Olvasó Színháztermének sorai teljesen megteltek. Az ózdi nézők számára önfeledt kikapcsolódást nyújtott a könnyed darab, és jól szórakoztak a színészek alakításán.


448_0_t 448_1_t 448_2_t 448_3_t
448_4_t
Vissza