Interaktív koncert (képgalériával)2017. április 5. (szerda) 19:00 - Kultúranews/5534_0_300.jpgMegzenésített gyermekversek csendültek fel az Olvasó színpadán. Az óvódásoknak és kisiskolásoknak szóló bérletes előadássorozat keretében ezúttal a Holló Együttes lépett fel az ózdi gyerekközönség előtt. A Szekszárdról érkezett 3 fős zenekar zenével, irodalommal és interaktív játékkal varázsolta el hallgatóságát.

A Holló Együttes pár éve már vendégszerepelt Ózdon, most pedig ismét visszatértek, hogy bemutassák „Varázsének” című koncertjüket a gyerekeknek. A zenekar 33 éve színesíti a hazai zenei palettát. Pályafutásuk során több műsort állítottak össze klasszikus és kortárs költők megzenésített verseiből. Ezúttal Weöres Sándor legismertebb, gyermekeknek szóló költeményeit hozták el a helyi közönségnek.

„Akusztikus hangszerekkel játszunk, mandolin, tambura, gitár, furulya szerepel nálunk és ötvöződik a muzsikánk a folkzenével, és nemcsak a magyar folkzenével. Ha saját dalokat csinálunk vagy versmegzenésítéseket, akkor is érződik ez a folkos hatás” - mondta Ritter Péter, a Holló Együttes vezetője.

A szekszárdi együttes vidám zenei összeállításában felcsendült többek között a Bóbita, a Csiribiri, a Kutyatár, és a dalokat sokszor az egész nézőtér együtt énekelte az előadókkal. Az együttes tagjai persze nemcsak muzsikával, hanem interaktív játékkal is bevonták közönségüket a műsorba. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az apróságok ne csak hallgatói, hanem közreműködői is legyenek az előadásnak. A Holló tagok már több mint 5000 alkalommal lépett fel, és mint mondják ilyenkor nemcsak ők adnak, hanem maguk is sokat kapnak a gyerekektől.

„Ők segítenek nekünk lélekben fiatalnak maradni. Éppen ezért, minden napnak és minden pillanatnak van értelme. Én nagyon hálás vagyok, hogy így alakult az életem és muzsikus lehetek, azért pedig külön is, hogy gyerekeknek muzsikálhatok. Ők olyan őszinték, és nem attól teszik függővé a tetszésüket, hogy sztár vagy celeb akit látnak, hanem attól, hogy ott éppen mi történik” - fogalmazott Sili Károly, előadóművész.

A gyerekek végig aktív részesei voltak az előadásnak, a színpadon állók és a nézőtéren ülők is együtt élvezték a játékot. Nem véletlenül, hiszen a „Varázsének” az együttes pályafutásának egyik legsikeresebb műsora, melyben a szórakozás, a zene és az irodalom együttesen van jelen. A zenekar két koncertet is adott, ennek élményét délelőtt az ovisok, délután pedig a kisiskolások élhették át.


534_0_t 534_1_t 534_2_t 534_3_t
534_4_t 534_5_t 534_6_t 534_7_t
534_8_t 534_9_t 534_10_t 534_11_t
534_12_t 534_13_tVissza