Családi program (képgalériával)2017. április 20. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5566_0_300.jpgIsmét csatlakozott városunk a „Közlekedik a család” elnevezést viselő programhoz. A vetélkedőt május hetedikén, vasárnap, új helyszínen a Digitális Erőműben és a mellette lévő parkolóban rendezik meg. A versenyre nem csupán az értékes nyeremények miatt érdemes nevezni, változatos programokkal is várják az érdeklődőket. A szervezők elsődleges célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

Idén is megrendezi a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amelyhez Ózd már negyedik alkalommal csatlakozott. A részletekről a rendezvény helyszínén ma egyeztettek a szervezők. A versenyen résztvevők KRESZ elméleti kérdések megválaszolása mellett műszaki, egészségügyi és gyakorlati ügyességi feladatok megoldásával is bizonyíthatják közlekedési ismereteiket. A vállalkozó kedvű családoknak csupán két feltételnek kell megfelelniük.

„Egy jogosítvánnyal rendelkező személy mindenképpen legyen a családban, és legalább három generáció megjelenése lenne az ideális, szülő, nagyszülő, gyerekek. A gyermekek közt legyen 14 év alatti, aki a kerékpáros vetélkedőn részt tud venni” - mondta Miksztai Zoltán, autósiskola-vezető.

A versenyre való elméleti felkészülés során sok, az évek alatt esetleg feledésbe merült információ sajátítható el. A program szervezésébe az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, és az egyik helyi autósiskola mellett ezúttal bekapcsolódnak a Digitális Erőmű dolgozói is, hiszen ők is szükségesnek tartják felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés, az egymásra való odafigyelés fontosságára.

„A közlekedésbiztonság az egy fontos terület és a mi helyszínünk, ez a nagy csarnok, ahol most állunk, egy olyan különleges kultikus helyszín lehet, ahol a rendezvény kiegészítő programjai is helyet kaphatnak” - nyilatkozta Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A rendezvényre kilátogatók ezúttal is számos érdekes programon vehetnek részt. Felpróbálhatják az úgynevezett részeg-szemüveget, de olyan szimulációt is kipróbálhatnak, mintha csúszós útszakaszon közlekednének. Lesz elektromosautó-bemutató, mászófal és a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület is képviselteti magát a programon. Az egyes feladatok  végrehajtásához autót biztosítanak, viszont kerékpárt saját maguknak kell hozni a családoknak. Értékes nyeremények is várnak a versenyzőkre, akik akár a helyszínen is benevezhetnek a programra, de a szervezésben résztvevő autósiskolában is jelezhetik részvételi szándékukat. A rendezvényt május hetedikén, reggel kilenc órától tartják a Digitális Erőmű csarnokában és a mellette lévő parkolóban, ahová ingyenes buszjárattal is ellátogathatnak majd az érdeklődők.


566_0_t 566_1_t 566_2_t 566_3_t
566_4_t 566_5_t
Vissza