Fokozott biztonság (képgalériával)2017. június 9. (péntek) 19:00 - Városnews/5770_0_300.jpgMegfigyelőrendszert építettek ki a Damjanich úti óvodában. A nevelési intézmény életében már régóta problémát okoztak a rongálások és lopások. Ezt szeretnék a megelőzni a kamerák telepítésével. A beruházás Tartó Lajos területi képviselő anyagi támogatásával valósulhatott meg.

A napokban valósult meg a térfigyelő rendszer kiépítése a Damjanich úti óvodában. A terület önkormányzati képviselőjét Tartó Lajost, az intézmény vezetője Kovács Anda Virág kereste meg azzal a problémával, hogy több esetben fordult elő az óvoda területén rongálás és eltulajdonítás. A képviselő a jelzést követően megtette a megfelelő lépéseket, és képviselői keretéből támogatta a rendszer telepítését.

„Az ötletet az adta, hogy megkeresett az óvodavezető, hogy rongálások történtek az udvaron, illetve a beltérből eltulajdonítások. Megkért, hogy segítsek, ilyenre mindig szívesen ad pénzt az ember. Ami még fontos, hogy szinte féláron sikerült a kamerarendszert beépíteni” - mondta Tartó Lajos, területi képviselő.

A tagóvoda-vezetője Kovács Anda Virág elmondta, hogy korábbi terveik között szerepelt az épület bekamerázása. Fontos számukra, hogy az intézmény értékei védve legyenek, és hogy a gyermekeket se érje anyagi veszteség.

„A szülők nagyon örültek neki, és azt mondták, hogy már ideje volt, hogy a kamerarendszert kiépítsék. Azt remélik, hogy nem fog eltűnni semmi sem az épületből” - fogalmazott Kovács Anda Virág, a Damjanich úti óvoda tagóvoda-vezetője.

Az óvodába négy kamerát szereltek be, ezekből kettő az udvart, kettő pedig a beltéri helységeket figyeli. A jogszabály előírásainak megfelelően három napig tárolja a rendszer a felvételeket, amelyek mozgóképek készítésére is alkalmasak, nemcsak megfigyelésre. A készülékek infrával is el vannak látva, így sötétben is alkalmas a rögzítésre. A kamerarendszer kiépítésével nagyobb biztonságban tudhatják az óvoda területét, és az épületet egyaránt.


770_0_t 770_1_t 770_2_t 770_3_t
770_4_t 770_5_t 770_6_t 770_7_t
Vissza