Pénzügyi projektnap (képgalériával)2017. június 9. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/5771_0_300.jpg210 ezer forintot gyűjtöttek össze iskolájuk alapítványának a SZIKSZI diákjai a „Pénzre váltható tudás” című pénzügyi projektnap keretében. Az egész napos program célja az volt, hogy a 16-18 éves korosztály figyelmét felhívja a pénzügyi tervezés fontosságára. A tanulók a tanórai keretek között elsajátított ismeretek mellett, sztárvendégekkel is beszélgettek takarékoskodási szokásaikról.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium sikeresen szerepelt a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. közös szervezésében meghirdetett pályázaton, így az ózdi középiskola egy ingyenes pénzügyi projektnapnak lehetett házigazdája. Az egész napos program első felében interaktív tanórán vehettek részt a diákok, ahol végig kellett gondolniuk mikor és milyen bevételi és kiadási forrásokkal kell számolniuk egy-egy céljuk, ötletük, vágyuk megvalósításához.

A program második részében a diákok egy interaktív pódiumbeszélgetésen vehettek részt, ahol Erdély Csanád magyar válogatott jégkorongozó és Polgár Odett énekesnő is mesélt nekik gazdálkodási szokásairól, de a rádiós műsorvezető, Garami Gábor által irányított társalgásnak két SZIKSZI-s tanuló is kiemelt szereplője volt.

A „Pénzre váltható tudás” címet viselő projektnap keretében egy online kvíz show is várta a diákokat. A fiatalok a mobiltelefonjukra letöltött applikáció segítségével adhattak válaszokat a Garami Gábor által feltett kérdésekre, amelyek a bankkártyával, a bankszámlával, a hitelekkel, a biztosításokkal és a megtakarításokkal álltak kapcsolatban.

A SZIKSZI diákjai végül a maximálisan megszerezhető 300 ezer forintból 210 ezret nyertek el iskolájuk alapítványa számára. A befolyt összegből a tehetséges tanulók kapnak majd támogatást a jövőben.


771_0_t 771_1_t 771_2_t 771_3_t
771_4_t
Vissza