Bográcsban főztek (képgalériával)2017. június 11. (vasárnap) 13:34 - Városnews/5775_0_300.jpgKözel húsz csapat részvételével rendezték meg idén a Táblai Bográcsfőző versenyt. A már több mint 10 éves múltra visszatekintő rendezvény a terület önkormányzati képviselője szerint nem csupán a gasztronómiáról szól, jelentős közösségépítő ereje is van a peremkerületben élők körében.

Tizenegyedik alkalommal népesült be bográcsban főző csapatokkal az Apáczai Csere János Általános Iskola hátsó udvara. Az alkalmi szakácsok és segítőik már a reggelit is közösen fogyasztották el, a legtöbb sátor alatt „kakastaréj” került a tányérokra, amelyet friss kenyérrel és zöldségekkel fogyasztottak el.

A főzőverseny a csapatvezetők és a főszervezők pálinkás koccintásával indult el, az elkészült étkeket a kora délutáni órákban kellett a zsűri asztalára tenni. Csutor László meglátása szerint a rendezvény nem csupán a gasztronómiáról szól, számtalan egyéb plusz töltetet is hordoz magában.

„Ez nem csak a gasztronómiáról szól. Barátokból álló csapatok, brigádok ülnek le az asztalok mellé, hogy jól érezzük magukat egy egész napon keresztül. Koromnál fogva engem kicsit az egykori május 1-jei rendezvényekre emlékeztet mindez, amikor az emberek gond nélkül szórakozhattak” - mondta Csutor László, önkormányzati képviselő.

Hagyományos gulyás, pörkölt, chilis bab. Szinte fel sorolni sem lehet, hogy a csapatok hányféle ételt készítettek állomáshelyükön. Volt, aki grillezett húsokkal, mások hagyományos tócsnival egészítették ki kompozíciójukat. A zsűri valamennyit végig kóstolta, majd a MaNDA – Digitális Erőmű csapatát hirdették ki győztesnek, akik egy 7 fogásos menüsort készítettek a jeles napon.

„Ha megnézitek az étlapunkat, akkor láthatjátok, hogy a vicces felütést követően az „ördög lángos” többféle formája az, amit készítettünk a mai napra. Hoztunk hozzá igazi jó egri szőlőből Ózdon készült vörösbort, reméltük, hogy elnyeri a zsűri ízlését. Ha az ételünkkel nem is tudunk mindenkit megkínálni, a Digitális Erőműbe és a Filmtörténeti Élményparkba sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a nyári programjainkra” - nyilatkozta Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A XI. Táblai Bográcsfőző versenyről természetesen a színpadi produkciók sem hiányoztak. A helyi amatőr csoportok és zenekarok mellett a Sipos Péter, Kálmán György és Jankai Béla alkotta Triász együttes is szórakoztatta a rendezvényre kilátogató vendégeket.


775_0_t 775_1_t 775_2_t 775_3_t
775_4_t 775_5_t 775_6_t 775_7_t
775_8_t 775_9_t 775_10_t 775_11_t
775_12_t 775_13_t 775_14_t 775_15_t
775_16_t
Vissza