Horgászó tűzoltók (képgalériával)2017. június 12. (hétfő) 19:00 - Sportnews/5778_0_300.jpgRekord létszámmal, 25 csapat részvételével rendezték meg idén a „Stégmester” elnevezésű országos katasztrófavédelmi horgászversenyt városunkban. A legnagyobb kifogott hal súlya megközelítette a 13 kilogrammot, csapat szinten pedig a Szolnoki Kormoránok teljesítettek a legjobban a pecázásra biztosított 24 óra leforgása alatt.

Öt éves hagyomány már, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ózdon rendezi meg 24 órás horgászversenyét. A rendezvénynek több visszatérő vendége van, de idén számtalan új formáció is leadta jelentkezését a szervezőknek, így összesen 25 csapat vetette be a horgokat. A viadal egy technikai megbeszéléssel és a horgászhelyek kisorsolásával kezdődött el. A szabályok ezúttal is úszós vagy fenekező szereléket, és csapatonként három bot használatát engedélyezték.

„A verseny természetesen nagyon komoly, kiélezett verseny, nagy presztízzsel. Ugyanakkor van egy másik oldala is, hiszen a mi munkánk egy nagyon kemény munka, így időt kell szakítani a pihenésre, a rekreációra és a barátkozásra is. Itt most az ország szinte minden Igazgatóságáról vannak csapatok, így lehet beszélgetni és tapasztalatokat cserélni” - mondta Tóbizs Gábor, tűzoltó ezredes.

A célhal most is a ponty és az amur volt, a rablóhalak nem számítottak bele a mérlegelésbe. Az a horgász, akinek tok akadt a horgára, mérlegelés nélkül, automatikusan öt kilogramm előnyre tett szert. A csapatoknak kötelező volt az úgynevezett pontymatrac vagy bölcső használata. A mérlegelés folyamatosan történt, így a kifogott halak csak rövid ideig voltak a haltartóban, hamar szabadon engedték őket.

„Én 10-15 éve űzöm kisebb-nagyobb megszakításokkal a horgászatot. Elsősorban a nyugodtság, a kikapcsolódás miatt” - nyilatkozta Kiss Zsolt.

A versenyt végül a Szolnoki Kormoránok csapata nyerte meg, akik közel 90 kilogrammnyi halat fogtak ki a vízből. A legnagyobb hal közel 13 kilogramm súlyú volt, ez az egri Németh Szilárdnak akadt a horgára. A 25 csapat összesen több mint 386 kilogramm halat fogott ki a 24 óra leforgása alatt.


778_0_t 778_1_t 778_2_t 778_3_t
778_4_t 778_5_t
Vissza