Fokozott ellenőrzés2017. június 13. (kedd) 19:00 - Városnews/5781_0_300.jpgFokozott rendőri jelenlét tapasztalható az iskoláknál a tanév utolsó két hetében. Az iskolarendőr programot 8 éve hívta életre az Országos Rendőr-főkapitányság elsősorban bűnmegelőzési, másodsorban baleset-megelőzési célzattal. Ebből adódóan az oktatási intézmények bejáratánál a tanítási órák megkezdése előtt és után is kiemelt ellenőrzésekre kell számítani.

Iskolába igyekvő diákok, parkolóhelyet kereső szülők, megnövekedett forgalom. Ehhez hasonló állapotok uralkodnak a tanév minden napján a reggeli és déli órákban az oktatási intézmények előtt. A Vasvár úti iskolánál különösen nagy ilyenkor a tumultus. Akár csak szeptember elején, most a tanítás utolsó napjaiban is a rendőrség körzeti megbízottjai, polgárőrök és a városi rendészet munkatársai intézkednek a különböző helyszíneken. Az iskolák előtti hatósági jelenlét a gépjárművezetők és a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgálja.

„Ennek a felhívásnak az a legnagyobb üzenete, hogy a szünidő ideje alatt a gyerekek fokozottan figyeljenek a szülők segítségével a közlekedésbiztonságra, hiszen szeptemberben minden gyereknek újra el kell kezdeni a tanévet, vigyázzanak arra, hogyan és milyen módon közlekednek akár kerékpárral, akár gyalogosan, használják a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket, annak érdekében, hogy ne történjen közlekedési közúti baleset” - mondta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az egyenruhások fokozott jelenléte megelőző hatással bír. Az autósok előzékenyebbek, a diákok körültekintőbbek ilyenkor. Ez a szülők számára is fontos, hiszen így a gyermekeiket is nagyobb biztonságban tudhatják a közutakon.

„Van jelentősége, és szerintem hat az emberekre. Odafigyelnek az autósok a kisgyerekekre” - nyilatkozta Máté Béla.

„Szerintem mindig kellene rendőrnek itt lenni. Reggel és délben mindig nagyon forgalmas ez a hely” - fogalmazott Molnár Béláné.

Nemcsak a reggeli órákban tapasztalható a hatósági jelenlét, hanem akkor is, amikor a diákok hazafelé indulnak az iskolából. Az iskolarendőri közlekedésbiztonsági akcióval arra szeretnének felhívni a figyelmet, hogy a közúti forgalom résztvevői a vakáció ideje alatt is fokozottan figyeljenek majd a gyermekek biztonságára.

Vissza