Mozogva ünnepeltek (képgalériával)2017. június 13. (kedd) 19:00 - Sportnews/5782_0_300.jpgAz egykori kiváló pedagógus és testnevelő, Kelló József emléke előtt tisztelegtek az Újváros Téri Általános Iskolában. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a sportról és a mozgásról szólt a délelőtt az intézményben, ahol a térség több száz fiatalja mutatta meg tudását és ügyességét.

„Örüljetek a másik sikerének, legyetek bátrak és határozottak” - erre nevelte Kelló József rengeteg éven át tanítványait. Idén már huszonharmadik alkalommal adott otthont a testnevelő tanár nevével fémjelzett mozgásfesztiválnak az Újváros Téri Általános Iskola. A rendezvényen tizenkét intézmény, tizennégy produkcióval és több száz fellépővel képviseltette magát. Galkóné Szabó Mária, az iskola igazgatója megnyitó beszédében az egykori kiváló pedagógus munkásságát is méltatta.

„Ötlete nyomán az országban elsőként Ózdon volt sportnapközi. Oroszlánrészt vállalt a felejthetetlen nagyszabású május elsejei tornabemutatókból. A város sportéletének vezetésével, valamint a közélet egyéb területein is lelkesen tevékenykedett. Szakterületén is szaktekintély volt" - fogalmazott beszédében Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A bemutatók sorát a házigazda Újváros Téri Általános Iskola tornászlányai nyitották meg, akik évről évre szép sikerekkel öregbítik iskolájuk hírnevét. Az alkalomra idén is ellátogatott Kelló József özvegye, Kellóné Mezőtúri Márta.

„Mindig összefogta Ózd városában az összes sportrendezvényt, legyen az atlétika, kézilabda, kosárlabda, bármilyen rendezvény. Nagyon szerették a munkatársai is, és tényleg nagy öröm, hogy a mai napig emlékeznek rá bárhol járok is” - mondta Kellóné Mezőtúri Mária.

A programon nem csak helyi, hanem a térség általános iskolái is képviseltették magukat. Az arlói Széchenyi István Általános Iskola tanulói pom-pom táncot adtak elő, amelyhez focicsapatuk mezét kölcsönözték a lányok.

„Ezt a produkciót már a Széchenyi héten is előadtuk egyszer, és nagy sikere volt. Egy hónappal ezelőtt kezdtük el gyakorolni a táncot” - nyilatkozta Berecz Evelin, az arlói Széchenyi István Általános Iskola tanulója.

A zenés-táncos előadások és tornagyakorlatok mellett a mozgásfesztivált többek közt salsa, modern és néptánc bemutató is színesítette. Az egész délelőttöt felölelő program minden évben méltó emléket állít az 1994-ben elhunyt Kelló Józsefnek, aki sokat tett Ózd sportéletéért.


782_0_t 782_1_t 782_2_t 782_3_t
782_4_t 782_5_t 782_6_t 782_7_t
782_8_t 782_9_t 782_10_t 782_11_t
782_12_t 782_13_t 782_14_t
Vissza