Sportos elismerés (képgalériával)2017. június 14. (szerda) 19:00 - Városnews/5783_0_300.jpgÚjabb helyi sportolónak adott át oklevelet és tárgyjutalmat Ózd város vezetése. Ihász Veronika a közelmúltban „csak” egy kört futott, de azt a Balaton körül. A 220 kilométeres kihívást 28 óra 18 perc alatt teljesítette, amellyel a hölgyek közt ötödikként ért célba. Városunkból Ő az első futó, aki ilyen hosszú távú futóversenyen mérettette meg magát. Az ózdi lány jövőbeni tervei közt szerepel a Sparthatlon teljesítése is.

Ihász Veronika már több éve a város futóéletének egyik kiemelkedő alakja. A közelmúltban is számos versenyen állt rajtvonalhoz, és szinte minden alkalommal felállhatott a dobogó valamely fokára. A legnagyobb kihívást mégis a XI. NN Ultrabalaton elnevezésű sportprogram jelentette számára, ahol ezúttal egyedül futotta körbe a 220 kilométeres távot.

„Mikor először futottuk váltóban két évvel ezelőtt a Turbózd csapatával, akkor láttam az egyéni versenyzőket, és annyira tetszett amit csináltak, és annyira lenyűgözött a teljesítményük, hogy úgy éreztem szeretném én is megpróbálni” - mondta Ihász Veronika, sportoló.

Vera 28 óra 18 perc alatt rótta végig a kilométereket, amely abszolútban a 31., kategóriájában pedig az 5. helyet jelentette neki. Eredményét még tovább emelte, hogy a közel kétszáz egyéni indulóból csupán 85 ért célba, a 31 hölgyből pedig csak 11 vette sikeresen az akadályokat. Teljesítményét Ózd város vezetése is elismerte. Fidrus Péter alpolgármester és Dobos Eszter polgármesteri referens a Városháza tárgyalótermében fogadta a fiatal lányt és az Ózdi Teknőc Futó Club elnökét Kormos Józsefet. A gratuláció mellé a sportért is felelős alpolgármester egy elismerő oklevelet és tárgyjutalmat adott át.

„Azért hoztam létre ezt az elismerő oklevelet, hogy azok a városi sportolók, akik kimagasló teljesítményt nyújtanak, az Önkormányzat részéről is értékelve legyenek. Veronika talán az ötödik olyan ózdi sportoló, aki megkapja ezt az elismerést, hiszen felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben elért kiváló eredményeivel” - fogalmazott Fidrus Péter, alpolgármester.

Az ózdi lány örült, hogy ilyen módon is méltatták eredményét, de nem állt meg az álmodozásban. Hosszú távú tervei közt szerepel a Sparthatlon 246 kilométeres távjának teljesítése, amely útvonala Athéntól egészen Spártáig vezet.


783_0_t 783_1_t 783_2_t 783_3_t
783_4_t 783_5_t 783_6_t 783_7_t
783_8_t
Vissza