Mesés színdarab (képgalériával)2017. június 14. (szerda) 19:00 - Városnews/5786_0_300.jpgNépmesét vittek színre a Csépányi Általános Iskola tanulói a Hódoscsépányi Kultúrházban. A gyerekek tavaly decemberben is színpadra léptek egy darabbal, és már ekkor megfogalmazódott bennük a gondolat a folytatásra. A mesejátékra több mint három hónapig készültek a fiatalok. Mára, több mint húsz főt számlál a társaság.

Az ördög három aranyhajszála” - címmel mesejátékot adtak elő a Csépányi Általános Iskola diákjai a Hódoscsépányi Kultúrházban. A fiatalok tavaly decemberben Mikulás alkalmából ugyanitt léptek színpadra, ahol akkor egy vicces előadással kedveskedtek a nagyszakállúnak. A mai szereplés ennek a folytatása volt, ugyanis ekkor keltette fel a gyerekek érdeklődését a színészkedés. A felkészítő pedagógus Szentandrássy Béla elmondta, hogy a diákokban fogalmazódott meg az ötlet a folytatásra.

„Körülbelül május elejére jutottunk el oda, amikor elkezdtünk igazából játszani. Akkor már mindenki tudta a szöveget, és már hozzá tudta tenni a saját egyéniségét. Ekkor kezdtek el jönni az ötletek a gyerekek részéről, hogy mivel lehetne még vidámabbá, még színesebbé tenni a darabot. Ezeket be is építettük” - mondta Szentandrássy Béla, a Csépányi Általános Iskola pedagógusa.

Az előadás szöveg gazdagsága miatt a szereplőknek nehéz és hosszabb lélegzetvételű részeket is meg kellett tanulniuk. Az első próbákat már február közepén megtartották. A fiatalok komolyan vették a feladatot, és igyekeztek a lehető legjobbat kihozni magukból.

„Kell benne játszani eléggé ebben a szerepben is, de azért könnyű a szöveg is, hangosan kell mondani, erre kell nagyon figyelni” - nyilatkozta Németh Marianna, a Csépányi Általános Iskola tanulója.

A jelmez– és díszletkészítésből a szülők és a pedagógusok egyaránt kivették a részüket. A felkészítő nevelők is igyekeztek vidámabbá tenni a színpadi játékot. A gyerekek annyira lelkesek voltak, hogy a megírt mesejátékot plusz szerepekkel is kibővítették, ugyanis a kezdetekben még 14 fővel működő csapat, mára már 22 tagot számlál.


786_0_t 786_1_t 786_2_t 786_3_t
786_4_t 786_5_t 786_6_t 786_7_t
786_8_t 786_9_t 786_10_t 786_11_t
Vissza