Nyári diákmunka2017. június 16. (péntek) 19:00 - Városnews/5794_0_300.jpgJúlius elsején indul az idei diákmunka-program. A tanulók elhelyezkedését öt önkormányzati fenntartású intézmény biztosítja. A tervek szerint több, mint 200 tanulót alkalmaznak majd különböző feladatkörökben. A diákok a pénzkereseti lehetőség mellett hasznos tapasztalatokat is szerezhetnek a munka világával kapcsolatban.

Július 1-jén kezdődik és augusztus 31-éig tart az idei nyári diákmunka-program. A lehetőséget az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladatot ellátó intézmények négy vagy hat órában biztosítják azoknak a fiataloknak, akik már betöltötték a tizenhatodik életévüket, de még nincsenek huszonöt évesek.

„Örömmel jelenthetem, hogy 212 főnek nyílik lehetősége Ózdon ezen a nyáron diákmunka-programban részt venni. Öt intézmény fogja fogadni a vállalkozó szellemű diákokat, akik amellett, hogy tapasztalatot szereznek a munka világában, megismerhetik a város működését, és még zsebpénzre is szert tehetnek, ami jól jön a nyár további részére, vagy a tanulmányaik megkezdésekor szeptemberben” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A diákoknak a programba való jelentkezés előtt regisztráltatniuk kell magukat az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, ehhez érvényes diákigazolványukat, ennek hiányában pedig iskolalátogatási igazolást kell bemutatniuk. A korábbi években a fiatalok a Városi Strandfürdő területén tevékenykedtek a legszívesebben. Az intézmények most is számos feladatkörben biztosítják az elhelyezkedést.

„Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény klasszikusan két felé ágazik, alapvetően a városüzemeltetési résznél nagyrészt a kinti munkák, amik végrehajthatóak. Például játszóterek karbantartása, illetve azok elemeinek festése. A másik águnk az iskolai konyhaüzemeltetési részen a konyhához kapcsolódó segítő feladatok ellátása. Értelemszerűen a négy főzőkonyhánkban, illetve a 48-as úti Diákotthonnál egy-egy fő segítheti ezt a munkát, az óvodákban karbantartási, takarítási feladatokat kell ellátni, illetve néhány helyen van mód a gyerekek mellett is dolgozni” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az önkormányzat által biztosított lehetőség során a diákok tapasztalatokat szerezhetnek, így később könnyebben be tudnak illeszkedni a munka világába. A programba jelentkezőket személyesen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi út 5. szám alatti épületében, a második emelet 210-es számú irodájában várják.

(Kép:archív)

Vissza