Megújuló teniszfal (képgalériával)2017. június 16. (péntek) 19:00 - Városnews/5795_0_300.jpgHárommillió forint értékű beruházás kezdődött el az elmúlt napokban a Városi Stadionban. Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. vezetése a tekecsarnok hátánál található teniszfal felújítását végezteti el a nyári hónapokban. Mindezek mellett a teniszpályák is új háttérhálókat kaptak és a sportág oktatására is nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben.

Tavaly augusztusban villanyvilágítást kapott az 1-es számú teniszpálya a Városi Stadionban. A reflektorok hat oldalról világítják meg a küzdőteret, amelyen azóta az esti órákban is folyamatosan ütik a labdát a sportág kedvelői. Mint kiderült, ez a beruházás csupán az első lépcsőfoka volt egy folyamatnak. Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. vezetői az idei felújítási, karbantartási időszakban újabb, a teniszhez kapcsolódó beruházást hajtanak végre. A Bolyki főúti sportlétesítményben ezúttal a tekecsarnok háta mögött található teniszfal újul meg. A beruházás összértéke 3 millió forint.

„Ez egy régi adósságunk, amit pótolni szerettünk volna, idén kitudtunk egy kis pénzt szorítani erre, és ennek az eredménye már kezd látszódni. A teniszfalat fogjuk felújítani, nagy az érdeklődés rá, sokan használják, kap egy új betonréteget, a fal le lesz festve és kerítés lesz, hogy a labda ne guruljon el, és reméljük, hogy minél többen fogják használni" - nyilatkozta Veres Zoltán, az ÓSÉK ügyvezetője.

A teniszfal megújulása mellett a salakos teniszpályákhoz is kapcsolódik kisebb, közel 100 ezer forint értékű fejlesztés. Ide új háttérhálókat szereltek fel az ÓSÉK munkatársai, így biztosítva jobb körülményeket a teniszezők számára. Mindezek mellett a jövőben a sportág oktatására is nagyobb hangsúlyt fektetnek városunkban.

A nyári felújítási, karbantartási munkák a Marosi István Városi Sportcsarnokot és a Városi Tanuszodát is érintik majd a Városi Stadionon kívül. Az uszodában augusztus 1-én engedik majd le a vizet a medencékből.

A sportcsarnok és az uszoda kapcsán pályázati forrás felhasználásával is terveznek beruházásokat megvalósítani. Ezek azonban még csak tervezési fázisban vannak.


795_0_t 795_1_t 795_2_t
Vissza