Lezárult korszak (képgalériával)2017. június 18. (vasárnap) 10:35 - Városnews/5796_0_300.jpgElbúcsúztak iskolájuktól a nyolcadikos diákok. Az intézmények pénteken és szombaton tartották ballagási ünnepségeiket, amelyeken utoljára lehettek együtt a végzős osztályközösségek. Az iskolaigazgatók biztató szavakkal engedték útjukra a fiatalokat, akik családtagjaik jelenlétében élhették át a ceremónia megható perceit.

A közös emlékek felidézése, sírás és nevetés, öröm és szomorúság. Általában ez jellemezte az utolsó osztályfőnöki órák hangulatát. Nyolc esztendő nagy idő, sokak számára mégis gyorsan elrepültek ezek a diákévek.

„Egyrészt örülök, hogy elmegyek innen, mert elég volt a nyolc év, másrészt pedig nagyon szomorú is vagyok, hiszen vannak olyan osztálytársaim, akikkel többé nem fogok találkozni” - nyilatkozta Szabó Gabriella Kata.

A Vasvár Úti Általános Iskolában négy végzős osztály ballagott pénteken rokonaik, tanáraik körében. A fiatalok utoljára vonultak végig együtt az iskola folyosóin, majd az aulában foglaltak helyet. Hák Sándor igazgató azzal a gondolattal engedte útnak őket, hogy legyenek bátrak, kitartóak, tettre készek és kitűzött céljaik vezéreljék őket majd a középiskolai évek alatt.

Hasonlóan ünnepélyes keretek között búcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól és egymástól az Újváros Téri Általános Iskola nyolcadik osztályosai. A végzősök műsorral is készültek, szavalatokkal, dalokkal fejezve ki a bennük kavargó kettős érzéseket. A szomorúságot, mert egy korszak véget ért, és az örömteli várakozást, mert hamarosan valami új kezdődik el az életükben.

Meghatóan búcsúztak a negyvennyolc ballagótól a hetedikesek és a legkisebbek is, akik számára a nagyok jelentik a követendő példát. Az igazgatónő, Galkóné Szabó Mária a nyolcadikosokhoz szóló köszöntőjében kiemelte, mindig jó szívvel emlékezzenek majd vissza általános iskolájukra, ahol stabil alapot kaptak ahhoz, hogy folyamatosan építhessenek rá az elkövetkezendő években.

„Kollégáimmal együtt örültünk minden sikereteknek, apró örömötöknek, átéreztük a kudarc okozta fájdalmat, bánatot. Bízunk bennetek, hogy választott iskolátokban helytálltok, és sok jót hallunk még felőletek” - fogalmazott köszöntőjében Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A búcsúzó nyolcadikosok szalagot kötöttek az iskolazászlóra, majd átadták a hetedikeseknek, hogy vigyázzanak rá és öregbítsék hírnevét. Ezt követően jutalomkönyveket vehettek át a legjobb teljesítményt nyújtó végzős diákok.

A táblai Apáczai Csere János Általános Iskolában szombaton a tanévzáróval egybekötve tartották meg a ballagási ünnepséget. Itt tizenhat diák fejezte be a nyolcadik osztályt, mellyel lezárult életük egyik fontos korszaka. Erre utalt szavaiban Szabó Józsefné az intézmény igazgatója, aki arra buzdította a fiatalokat, hogy a jövőben is szerezzenek olyan tapasztalatokat és tudást, amely hasznukra válhat további életük folyamán.

„Becsüljétek meg magatokat a jövőben is. Mindig szeretettel fogunk gondolni rátok. Sok sikert kívánunk nektek választott iskoláitokban a 9. évfolyamon és igyekezzetek szakmát szerezni, hogy sikeres, boldog emberek legyetek életetekben” - mondta beszédében Szabóné Józsefné, az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

Itt sem maradt el a jutalmazás, a különböző tanulmányi és sportversenyek legjobbjai érmeket vehettek át. A tanári kar azzal engedte el a diákokat, hogy vigyázzanak magukra a nyári szünidőben, hogy épen, egészségesen kezdhessék majd el szeptembertől az új tanévet.


796_0_t 796_1_t 796_2_t 796_3_t
796_4_t 796_5_t 796_6_t 796_7_t
796_8_t 796_9_t 796_10_t 796_11_t
796_12_t 796_13_t 796_14_t 796_15_t
796_16_t 796_17_t 796_18_t 796_19_t
796_20_t 796_21_t 796_22_t
Vissza