„Életem a tánc” (képgalériával)2017. június 19. (hétfő) 19:00 - Városnews/5798_0_300.jpgÓzdi siker született a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által meghirdetett pályázaton. Buth Panna már elsős kora óta táncol, hetente ötször próbál és négy együttesben is kamatoztatja tehetségét. A lehetőségre testvére hívta fel a figyelmét, de törekvésében édesanyja is támogatta. A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója Magyarország legnagyobb létszámú néptáncegyüttesének teljes értékű tagja lehetett egy napra.

"Legyél egy napra a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa!"címmel hirdetett pályázatot Magyarország legnagyobb létszámú, húsz párból álló hivatásos néptáncegyüttese, amelyre iskolások, vagyis a 10 és 14 éves korosztály jelentkezését várták. A felhívásra közel félszáz levél érkezett a Kárpát-medence számos városából. Ezekből egy öttagú szakmai zsűri választotta ki a legjobban sikerült pályaművet és Buth Pannára esett a választás. Az ózdi kislány betekintést nyerhetett az együttes mindennapjaiba, valamint részt vehetett a próbákon is.

„Egy nagyon aranyos, egy nagyon néptánc és táncegyüttest kedvelő kislányra találtunk. Ő lett a mi választottunk. Remek levelet írt, és amikor behívtuk ide a táncegyüttesbe, akkor tapasztaltuk, hogy nem csak a levele volt remek, hanem maga a hozzáállása is. Nagyon ügyesen táncolt, megszerettette magát a táncosokkal, úgyhogy nagyon örültünk, hogy ezáltal egy olyan élményt tudtunk adni neki, ami hozzásegíti ahhoz, hogy a táncot még jobban megszeresse, illetve elsajátíthassa a későbbiekben” - fogalmazott Vincze Dániel, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kommunikációs menedzsere.

A Bolyky Tamás Általános Iskola diákja már kicsi korában elkötelezte magát népi örökségünk ápolása mellett. Hét éve táncol. Mára már négy együttesben is kamatoztatja tehetségét. A pályázati lehetőségről testvérétől hallott, és hamar „tollat” is ragadott. Meglepetés volt számra, hogy Ő nyert és lelkesen beszélt élményeiről.

„Elkezdtünk sétálni a bejárat felé, ahol két táncos megismert bennünket, Edina és Jani. Ők bevezettek a büfébe, majd felmentem az igazgatóságra, ahol aláírtam egy egynapos szerződést, később átmentem a próbaterembe, ott már zajlott a tréning. Bemutatkoztam, és megkaptam a próbaruhámat: a táncosok hivatalos pólóját és egy szoknyát” - mondta Buth Panna, néptáncos.

Panna érdeklődését legjobban a kelléktár keltette fel, és az üveges táncot ropta a legszívesebben, de minden lépésével igyekezett az együttes teljes értékű tagja lenni. Itthon hetente ötször próbál, ahogy fogalmazott az: „Élete a tánc.” Jövőbeni tervei is a tánc körül forognak. Tanulmányait a Nyíregyházi Táncművészeti Szakgimnáziumban szeretné  folytatni, nagy álma pedig a Táncművészeti Egyetem elvégzése.


Képek forrása: Magyar Nemzeti Táncegyüttes

798_0_t 798_1_t 798_2_t 798_3_t
798_4_t 798_5_t 798_6_t 798_7_t
798_8_t 798_9_t 798_10_t 798_11_t
798_12_t 798_13_t
Vissza