Egészségünk érdekében (képgalériával)2017. július 12. (szerda) 19:00 - Városnews/5877_0_300.jpgCsaládi Életmód Napnak adott ma helyet a városközponti nagyparkoló. Az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében egészségvédelmi szűrővizsgálatok és prevenciós programok várták a helyszínre kilátogatókat. Délután színpadi fellépők sora, valamint sportbemutatók színesítették a rendezvényt.

Ismét egy egész napot szentelhettek egészségüknek az ózdiak. Az országos átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében egy hatalmas, speciálisan felszerelt kamion járja az országot, amely ezúttal városunkba érkezett, lehetőséget nyújtva az itt élőknek arra, hogy különböző szűrővizsgálatokon vegyenek részt. Mindezek mellett hangsúlyos szerepet kapott az életmód, a prevenció és a szaktanácsadás is. Minden látogató egy úgynevezett egészség könyvet vehetett át. Ez a kiadvány a sok hasznos információn kívül egy szűrési adatlapot is tartalmazott, amelyre a vizsgálatok során mért értékeket vezették fel, a végén pedig ki is értékelték azok eredményét. Főként az idősebb korosztály tagjai éltek az egészségvédelmi program nyújtotta lehetőséggel.

„Azért használom ki a lehetőséget, hogy megtudjam milyen az egészségi állapotom. Szívműtött vagyok és érdekel, hogy amit be kell tartanom, az helyes-e vagy nem. Szerintem érdemes ezt a kis időt erre rászánni” - mondta Bartha Béla.

„Nagyon bízok ezekben a vizsgálatokban. Amúgy járok én évente szűrésekre és ezáltal megerősítem magamat, illetve az egészségemet” - nyilatkozta Kormos Gézáné.

A helyi kórház vezetősége, illetve az EFI nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód népszerűsítésére, a betegségmegelőzésre, valamint arra, hogy tudatosítsák az emberekben, egy kis odafigyeléssel milyen sokat tehetnek testi-lelki egészségükért.

„Mindenki legalább 80 százalékban felelős a saját sorsáért. Életmódjával, tudatos sporttevékenységével, a károsító tényezők kiküszöbölésével. Ebben szeretnénk segíteni a lakosságnak. Felhívni a figyelmet a fontos dolgokra, segíteni a választásban és karban tartani a testüket. A kórházunkban működő Egészségfejlesztési Iroda ezt a missziót vállalta” - fogalmazott dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

Az életmód napon kardiológiai, szív- és érrendszeri, szemészeti, tüdőgyógyászati vizsgálatokat végeztek, de teljes testanalízis és testműködés felmérésre is nyílt lehetőség. Külön érdekesség volt a 3D-s Anatómiai Mozisátor, ahol negyedórás előadássorozatot tekinthettek meg az érdeklődők. Kora délutántól kiegészítő programok színesítették az életmódnap eseményeit. Zákányiné Bányász Henrietta egy kis tornával mozgatta meg az érdeklődőket a színpadon, a szomszédos sátorban pedig a spinningel lehetett megismerkedni. A sport mellett helyet kapott a kultúra is, a színpadon estig váltották egymást a táncos és énekes előadók.


877_0_t 877_1_t 877_2_t 877_3_t
877_4_t 877_5_t 877_6_t 877_7_t
877_8_t 877_9_t 877_10_t 877_11_t
877_12_t 877_13_t 877_14_t 877_15_t
877_16_t 877_17_t
Vissza