Hosszú élet (képgalériával)2017. július 16. (vasárnap) 08:48 - Városnews/5887_0_300.jpg103. születésnapját ünnepelte Sárvári Lajosné, városunk egyik legidősebb lakosa. Nusika nénit családtagjai és lakóhelyének területi képviselője köszöntötte fel a jeles napon. A ritka szép kort megélő hölgy ma is úgy tartja, hogy a szeretet a legfontosabb az életben.

Bensőséges családi ünnepség keretében köszöntötték városunk egyik legidősebb lakosát, a 103 éves Sárvári Lajosnét. A születésnapra meghívást kapott a területi képviselő is, akit négy évtizedes ismeretség köt az idős hölgyhöz. Tóth Pál nagy csokor virágot nyújtott át az ünnepeltnek és természetesen nem maradtak el a kedves köszöntő szavak sem.

Nusika néni 1914-ben született Ózdon. A Gyári Iskolába járt, majd a putnoki leánynevelőben folytatta tanulmányait. Házasságából két fia született, akik féltő szeretettel veszik őt mai is körül. Egész életében háztartásbeli volt, mindig a családját helyezte előtérbe. Születésnapján fiai, menye, unokái és keresztlánya köszöntötte őt rengeteg virággal, sok öleléssel és persze az ünnepeltnek járó tortával. Az idős hölgy meghatottan fogadta a gratulációkat, és rokonai feléje áradó szeretetének megnyilvánulásait.

„Ha szeretet van, akkor minden van. Akkor minden könnyebb, még a baj is könnyebben elmúlik. Mindent szeretni kell állatot, növényt, embert, faj és rang nélkül szeretni kell egymást és a hazát” - mondta Sárvári Lajosné.

A 103 éves Nusika néni csupán arra panaszkodik, hogy szeme, hallása már nem jó, és gyakran megszédül. Ettől eltekintve ma is aktív, főz, mos, a napokban éppen szörpöt készített és befőzött. Akkor a legboldogabb, ha átölelheti a fiait, ha látogatók mennek hozzá és társasága van. Idősebb gyermeke is vele él, az ő gondoskodásának köszönhető, hogy Nusika néni korához képest ilyen jól tartja magát.

„A vasalás is az Ő feladata, azt is Ő csinálja. Főz, mos, vasal, amikor unja magát, akkor passziánszozik és alszik. Éjjel 11-ig is fent van, tévét néz” - nyilatkozta Sárvári Lajos.

Annuska néni mosolygós szemmel nézett végig szerettei körén, akik elhalmozták őt öleléssel, simogatással. Ennek láttán mi is csak azt kívánjuk neki, hogy jövőre is jó erőben, egészségben köszönthessük őt.


887_0_t 887_1_t 887_2_t 887_3_t
887_4_t 887_5_t 887_6_t 887_7_t
Vissza