Óvodai adományozás (képgalériával)2017. augusztus 3. (csütörtök) 19:00 - Kistérségnews/5952_0_300.jpgAdományokkal örvendeztette meg az Őrangyalok Ligája a Hangonyi Csicsergő Óvodát. A gyermekek készségfejlesztő játékokat és papír írószereket, a dolgozók pedig konyhai eszközöket kaptak ajándékba. A Jövő Uniója Alapítvány által létrehozott kezdeményezés lényege, hogy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek segítsenek álmaik megvalósításában.

Korábban az Őrangyalok jóvoltából negyven hátrányos helyzetű gyermek tekinthette meg élőben a budapesti vizes világbajnokságot, de voltak akik Hosszú Katinkával úszhattak együtt. Volt ahol gyümölcsöt adományoztak a rászorulóknak, vagy táboroztatással segítettek a fiataloknak hasznosan eltölteni az idejüket.

„A Jövő Uniója Alapítvány 2015 szeptemberében jött létre, ekkor hívtuk életre az Őrangyalok Ligája elnevezésű kezdeményezést. Melynek az a lényege, hogy 7 és 14 év közötti halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket támogatunk úgy, hogy az álmaikat valósítjuk meg. Most a Hangonyi Csicsergő Óvodába jöttünk el, akik ugyan nem 7 és 14 év közöttiek, ugyanakkor halmozottan hátrányos helyzetűek, és ezért szeretnénk támogatni az óvodát bizonyos termékekkel” - nyilatkozta Fodor Boglárka, a Jövő Uniója Alapítvány operatív vezetője.

Az adományok között szerepelt több készségfejlesztő játék és különböző társasjátékok is. A legnagyobb érdeklődést kétségkívül a rajzeszközök és a festékek váltották ki. A gyermekek a kezdeti megilletődöttség után boldogan vették birtokba az új eszközöket.

”Először is szeretném megköszönni a Hangonyi Csicsergő Óvoda nevében ezt a nagyon kedves és szép ajándékot a gyerekek és a dolgozók nevében is. Köztudott, hogy a játék a legfontosabb és legelső tevékenysége a gyermeknek ami ugye nagyon fontos, hiszen megalapozza a későbbi tanulását. Hogy miben segít minket és a gyerekeket? Elsősorban a gyerekeknek a mindennapi és örömteli felhőtlen szabad játéktevékenységet biztosítja, ami nagyon nagyon fontos, nekünk pedig megfelelő eszköz ahhoz, hogy a lehető legjobb fejlesztést tudjuk megvalósítani” - mondta Majoros Zoltánné, a Hangonyi Csicsergő Óvoda óvónője.

Az Őrangyalok nem most látogattak el először környékünkre. A múlt héten például az Árpád vezér úti Óvodában jótékonykodtak, ahol szintén különböző papír írószerekkel és konyhai eszközökkel járultak hozzá az intézmény tevékenységéhez, de fejlesztő játékok és édesség is szerepelt az adományok listáján.


952_0_t 952_1_t 952_2_t 952_3_t
952_4_t 952_5_t 952_6_t
Vissza