Első állomás (képgalériával)2017. október 12. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6182_0_300.jpgTudománynépszerűsítő előadássorozatot indított útjára a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata. A program szervezőinek célja, hogy szakmai információkkal segítsék a hallgatókat, illetve felkeltsék az érdeklődést a képzések iránt. Az első előadás a szociális munka új kihívásainak világába nyújtott betekintést.

A szociális munka iránt fogékony érdeklődőkkel, e szakterület munkatársaival és a kihelyezett ózdi egyetemi tagozat hallgatóival teltek meg a széksorok a Kaszinó tükörtermében. Nem minden ok nélkül, hiszen ilyen jellegű témával kezdődött el az a tudománynépszerűsítő előadássorozat, amelyhez a Miskolci Egyetem Főnix programja, illetve a helyi szinten beindított két szakirány ad keretet.

„Első körben ez a hallgatóknak szól, de úgy gondoltuk, hogy a helyi középiskolák diákjait is – egyfajta toborzásképpen – meghívjuk ezekre az előadásokra. Aztán tovább bővítettük ezt egy úgynevezett mindenki akadémiája programra. Ezek az alkalmak előre meg lesznek hirdetve, és bárkit szívesen látunk az előadásokra” - fogalmazott dr. Török Béla, egyetemi docens.

A tudománynépszerűsítő programsorozat első előadója dr. Kozma Judit tanszékvezető, egyetemi docens volt, aki egyébként a szociális szakon tanuló ózdi hallgatók egyik oktatója. A szakember megfogalmazása szerint a szociális munka szolgálat és tudomány egyben. Előadásában kitért az elhivatottság meghatározó szerepére is.

„Szeretném felhívni a figyelmet a szakmára, hogy jöjjenek hallgatók, illetve olyan emberek, akik elkötelezettek a szegények és elesettek segítése iránt. Kollégáik is vannak itt, így hát azokról a problémákról is kell beszélni, amik őket érintik” - mondta dr. Kozma Judit, tanszékvezető, egyetemi docens.

A szakmai előadás különösen hasznos volt a kihelyezett tagozat szociális munka alapszakán tanuló hallgatók számára. Elégedettek az egyetemi képzés színvonalával, és szeretnének majd jó szakemberekké válni.

„Nagyon élvezetesek az egyetemi előadások, és nagyon is gyakorlatorientáltak. Tehát nemcsak ülünk és jegyzetelünk, hanem beleviszik a mindennapi élet adta helyzeteket is. Változatos és színes az oktatás” - nyilatkozta Pető Nikoletta, hallgató.

December végéig még öt ilyen alkalom várja az érdeklődőket. Az előadássorozat második állomása október 20-án pénteken lesz. Akkor „anyagtudományi school túrával” folytatódik a program délután 14 órai kezdettel. Izgalmas és érdekes lehet a téma azok számára, akik a mérnöki területen, illetve a természettudományok világában gondolkodnak.


182_0_t 182_1_t 182_2_t 182_3_t
182_4_t 182_5_t 182_6_t 182_7_t
182_8_t 182_9_t
Vissza