Aszfaltozási munkálatok (képgalériával)2017. november 7. (kedd) 19:00 - Városnews/6262_0_300.jpgMegkezdődtek az aszfaltozási munkálatok városunkban. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai közel 20 millió forint felhasználásáról határoztak októberi ülésükön. A képviselő-testület ez évi költségvetés módosításában ezekre a feladatokra 8 millió forintot különített el. Az útfelújítások kapcsán felmerült költségekhez több képviselő saját keretéből is hozzájárult.

Az októberi képviselő-testületi ülés egyik napirendjében szerepeltek a 2017. évi városrehabilitációs feladatok. A város egy terület újrahasznosítása kapcsán takarított meg jelentős összeget, amelynek felhasználására több képviselő is tett javaslatot.

„A Tinódi úti hulladéklerakó rekultivációja során megspórolt összeget csoportosítottuk át a városrehabilitációs kerethez, amelyet már előzőleg kimerítettünk, de már akkor is említettük, hogy lehetőség lesz egy újabb 8 millió forintos keret felosztására” - mondta az októberi képviselő-testületi ülésen Janiczak Dávid, polgármester.

A megtakarított pénzből aszfaltozási és burkolási feladatokat hajtanak végre városunkban, amelyeket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény koordinálásával az Erőss Út Kft. munkatársai végeznek el. A kivitelezés a tervek szerint jövő év közepére valósul meg.

„Négy út felújítása kezdődik meg. Az itt látható Kovács-Hagyó Gyula úton vette kezdetét az aszfalt rendbetétele. Összesen a képviselői hozzájárulásokkal együtt 11.8 millió forintot fordít ezekre a beruházásokra a város” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Több képviselő saját keretéből is fordít a felújítási munkálatokra. A Sajóvárkony és Center közötti útszakaszt 2014-ben felújították, jelenleg már csak két része van kritikus állapotban. A hét elején a Kovács-Hagyó Gyula út egy szakaszát borították be forró aszfalttal.

„1.5 millió forint jutott erre a területre, amit a területi-képviselői keretemből még 1 millió forinttal kibővítettem. Így 2.5 millió forintból valósult meg ez az ütemezés. Már most az öröm mellett meg kell jegyeznem, és jeleztem a városvezetés felé is, hogy a 2018-as költségvetésben ezt mindenképpen folytatni kell, hogy az út járható legyen” - mondta Obbágy Csaba, területi képviselő.

Ezen a részen száz méteren kapott új burkolatot az úttest. Városunk lakóinak rengeteg bosszúságot okoz az aszfalt minősége, főleg a gépjárművezetők örülnek a pozitív változásnak.

„Már ideje volt felújítani az utat. A kocsimat teljesen tönkretette a régi útburkolat. Nagyon örülünk neki, hogy sikerült felújítani” - nyilatkozta Galambicza Péter.

A munkálatok a városban folyamatosan haladnak. Ma Szentsimon egyik, legrosszabb állapotban lévő útszakaszán cserélték ki a burkolatot, amelyen az idők során hatalmas kátyúk alakultak ki. Így veszélyes volt arra közlekedni.

„Nagyon régi probléma évtizedek óta a Liget útnak a minősége. Nemrég a Károlyi Mihály út bevezető szakaszát, mint egy 1 millió forintból csináltattam meg. Idén sikerült a saját keretemből, illetve a városrehabilitációs keretből, mint egy 1.5 millió forintból teljes hosszában rendbe tenni a Liget utat. Remélhetőleg a következő 10-20 évben használható és tökéletes lesz” - fogalmazott Vitális István, területi képviselő.

Az itt élők megkönnyebbültek, amikor meglátták az utcán megjelenni a munkagépeket.

„Természetesen örülünk neki, mert nagyon félelmetes volt, amikor az autók belezökkentek a gödörbe. Nagyobb kár is lehetett volna, nemcsak a gépjárműveknek, hanem az út mellett állókra is felverődtek a rossz út darabjai. A víztől nem láttuk, hogy hol van a gödör, és a falevelek most is betakarták őket” - nyilatkozta Kovács Lászlóné.

A következő évben is folytatódik a silány minőségű aszfaltok cseréje. A Vasvár út 29-33. között a parkoló kialakítása már korábban megtörtént. Hamarosan leaszfaltozzák a Bethlen Gábor út egy szakaszát, valamint fél pályán a Fenyő utat is. A tervek szerint a közeljövőben megvalósul a Barátság és Krúdy úton az árokburkolás, a Körtevölgy és Muskátli utak betonkátyúzása, murvaborítása, tömörítése is.


262_0_t 262_1_t 262_2_t 262_3_t
262_4_t 262_5_t 262_6_t 262_7_t
262_8_t 262_9_t 262_10_t 262_11_t
Vissza