Országos megmérettetés (képgalériával)2017. november 10. (péntek) 19:00 - Sportnews/6272_0_300.jpgTöbb fiatal Meteor Lövész Klubos versenyző is kvalifikálta magát az országos sportlövő diákolimpiára. A tehetségek november 18-án Derecskén bizonyíthatják tudásukat. Bár nagyon erős a mezőny, a lányoknak meg van a kellő tudása egy jó eredmény eléréséhez.

A Meteor Lövész Klub tagjai által elért eredményekről már többször is beszámoltunk. Városunk sportolói évről-évre számos versenyen szerepelnek és rendre több éremmel, kupával és oklevéllel térnek haza a viadalokról. Most az utánpótlás korú lányok kerülnek középpontba, hisz többen az egyesületből sikeresen kvalifikálták magukat egy országos megmérettetésre.

„A gyerekek bejutottak sportlövő diákolimpia országos döntőjére. Egyéniben Horváth Fanni jutott be. Ő mindig megnyeri a megyei bajnokságokat, de az országos ranglistán is nyílt irányzékkal ott végez a dobogó valamelyik fokán. Van, hogy lecsúszunk ugyan a dobogóról, de azt mondhatom, hogy a légfegyveres lövészetben rengeteget fejlődött a Meteor Lövész Klub” - nyilatkozta Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

Többen csapatban képviselik az erőpróbán városunkat. Horváth Fanni egyéniben is megkísérli elhódítani a bajnoki címet, amihez nemrég egy új puskát is beszerzett. A levegősűrítéses rendszerű fegyver korszerűbb mint az általa korábban használt, és sokkal kisebb erőt kell kifejteni az elsütéséhez. Ezek az apró technikai fejlesztések is nagymértékben hozzájárulnak egy versenyző teljesítményének javulásához.

„Igyekszem a megszokott jó teljesítményt nyújtani. Mindig nagyon magasak az elvárásaim magammal szemben és ezért azt érzem, hogy rosszabbul sikerül a verseny, mint tervezetem. Most próbálok nem erre koncentrálni, és talán sikerül egy jobb eredményt összehoznom” - mondta Horváth Fanni, a Meteor Lövész Klub versenyzője.

A fiatalok már nagyon várják az erőpróbát, hisz nem minden nap szerepelhetnek ilyen nagy és hozzáértő közönség előtt. A verseny napjáig a lányok szorgalmasan gyakorolnak, hogy november 18-án Derecskén ők lehessenek a legpontosabbak.


272_0_t 272_1_t 272_2_t 272_3_t
272_4_t
Vissza