Voksolj a szülészetre! (képgalériával)2017. november 10. (péntek) 19:00 - Városnews/6274_0_300.jpgVárosunk lakói ismét támogathatnak szavazataikkal egy jó ügyet. Ezúttal az Almási Balogh Pál Kórház Szülészet és Nőgyógyászati Osztályának munkatársai várják az ózdiak voksát. Az intézmény az egyik vezető pénzintézet pályázatán indult, amelynek elnyerésével tovább bővítenék osztályuk eszközparkját. Városunk Bélapátfalvával és Gyöngyössel szállt harcba.

A gyermekek gyógyulásában a megfelelő orvosi ellátás mellett, rendkívül fontos szerepet játszanak az innovatív eszközök és az a környezet, ahol a vizsgálat és a gyógyulás történik. Az egyik pénzintézet idén is meghirdette pályázatát, ahol a kicsik jobb közérzetét elősegítő műszerekre és szolgáltatásokra nyerhetnek el támogatást a magyarországi kórházak, mentőállomások, védőnői szolgálatok, valamint gyermek háziorvosi rendelők.

„Tavaly hívtuk életre a K&H Gyógyvarázs területi pályázatot. Ez tulajdonképpen az év végére, karácsony időszakára időzítettük, mert azt gondoljuk, hogy nagyon sok szép ajándékot lehet a karácsonyfa alá tenni, de addig amíg van a családban egy kisgyermek aki beteg, addig nem teljes a karácsony. A legnagyobb ajándék az egészség. A helyi közösségekhez fordulunk, hogy tegyünk a magyar gyermekegészségügyért karácsonykor is” - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az Almási Balogh Pál Kórház szülészeti osztálya 14 kórteremmel és 20 betegággyal működik, és több mint 500 baba jön a világra az intézmény szülészeinek és szakképzett ápolóinak a segítségével. A kórházban 1992 óta úgynevezett rooming-in rendszer működik, amely a baba és a mama egy szobában való tartózkodását jelenti. 2009 óta pedig a Bababarát Kórház címet is birtokolják. Utóbbi elismerésért viszont minden évben tenniük kell, ezért is keresik folyamatosan a lehetőségeket, amelyekkel élhetőbb környezetet tudnak biztosítani a náluk tartózkodóknak.

A gyermekosztály az elmúlt években több támogatást is elnyert, idén a Szülészet és Nőgyógyászati Osztály pályázatát is befogadták.

„A 14 gurulós ágyunk az évek során elhasználódott, a matracoknak a huzatai megrepedeztek, elhasználódtak és ez esztétikailag sem mutat jól. Az egészségügyben a protokoll felület fertőtlenítés sem kivitelezhető száz százalékosan. Ezeknek a matracoknak az áthúzását tervezzük, valamint – ugye az anyatejes táplálásnak az alapfeltétele az, hogy az anyuka kényelmesen érezze magát – tapasztalataink szerint szeretnek ülve szoptatni az anyák” - mondta Nagy-Kismarciné Gulyás Margit, a Szülészet és Nőgyógyászati Osztály főnővére.

Pontosan ezért olyan szoptatós fotelekre is pályáztak, amelyek az újszülött biztonságos tartásáról, valamint az anya kényelmes testhelyzetéről gondoskodik, így próbálják megelőzni azt a kényszertartást, ami hátfájást és esetlegesen a szoptatási kedvnek a csökkenését eredményezheti. Hogy ezek az eszközök az osztály birtokába kerüljenek városunk lakói szavazatokkal segíthetik a kórházat. Voksolni a pénzintézet internet elérhetőségén bárki tud, ha közösségi oldaldalával belép, vagy regisztrál az oldalon. Az irányítószám megadását követően három lehetőség jelenik meg, ugyanis régiónkban egy gyöngyösi és egy bélapátfalvi mentőállomással kell versengenünk a díj elnyeréséért. Online szavazni egészen december 31-ig, minden nap lehet. Az eredményhirdetés jövő év elejére várható.

Szavazás: http://www.khgyogyvarazs.hu/szavazas/


274_0_t 274_1_t 274_2_t 274_3_t
274_4_t 274_5_t 274_6_t

 

Vissza