Digitális Napok (képgalériával)2017. november 10. (péntek) 19:00 - Városnews/6275_0_300.jpgA legfrissebb technológiai vívmányok és innovatív fejlesztések költöztek be a Digitális Erőmű falai közé. A kétnapos programon robotokkal, drónokkal, 3D modellekkel és virtuális eszközökkel találkozhatnak az érdeklődők. A kiállításon bemutatott tárgyakat ki is lehet próbálni.

Közel 350 fiatal ismerkedett ma délelőtt azokkal a technológiai vívmányokkal, amelyek a Digitális Napok elnevezésű program keretében érkeztek Ózdra. A Digitális Erőmű hatalmas csarnokában különböző innovációs fejlesztésekkel, a robotika és a virtuális világ izgalmas megoldásaival találkozhattak a látogatók. Az úgynevezett drónsimogatóban quadcoptereket lehetett röptetni, de segwayeket és VR szemüvegeket is kipróbálhattak az érdeklődők.

„Informatika szakos vagyok, és minden ilyesmi nagyon érdekel. Engem főként a megújuló energiaforrások érdekelnek, mert ez nagyon jó dolog. Itt ugyan nem láttam ilyesmit, de majd biztos lesz egy későbbi kiállításon. Szerintem ez a legjobb része a technika fejlődésének” - nyilatkozta Fábián Bence.

A rendezvényre ellátogatott Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár is, aki örömteli eseménynek értékelte, hogy a rendezvény  megálmodói igyekeznek lépést tartani a világ kihívásaival, Digipédia rendszerükkel és kezdeményezéseikkel a helyi fiatalok körében is igyekeznek népszerűsíteni a legújabb tudományos és technológiai fejlesztéseket.

„Nagyon fontos dolog, hogy a tanterem falain túl is lehetőséget kapnak a fiatalok arra, hogy nemcsak ma, hanem rendszeresen tudnak találkozni infokommunikációs megoldásokkal. Magam is úgy tartom, és a kormányzati irány is errefelé megy, hogy a cégek és vállalkozások minél előbb tudjanak találkozni a fiatalokkal, ez itt ennek is kitűnő színtere. Éppen ezért Riz Gábor országgyűlési képviselő és az itteni csapat minden elismerést megérdemel” - mondta Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Lovas Lajos az intézményt fenntartó Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója is utalt köszöntő beszédében arra, hogy mennyire nagy szükség van a fiatalok digitális tudására a mai világban. Az eseményen jelen volt Riz Gábor országgyűlési képviselő is, aki nagy érdeklődést mutatott a kiállítók termékei iránt. A program szervezőinek célja az volt, hogy új fejezetet nyitva az intézmény működésében, felhívják az ide látogatók figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyek megkönnyíthetik mindennapjainkat, legyen szó munkáról vagy éppen szórakozásról.

„Ez a rendezvénysorozat annyiban új a Digitális Erőmű történetében, hogy interaktív módon teremtünk attrakciókat. Most a két nap alatt kiállítóink drónokkal, robotokkal, segwayel, VR szemüvegekkel és szimulátorokkal jelentek meg, emellett pedig mikrovezérelt technikát is bemutatunk, és különböző alkalmazásokkal is megismerkedhetnek a fiatalok” - fogalmazott Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A kiállított termékek egy része itt marad a Digitális Erőműben, az érdeklődők ezeket máskor is kipróbálhatják. További terveik közt szerepel, hogy a dinamikus folyamat részeként az intézményben szakköröket, digitális műhelyeket indítsanak a fiatalok számára, fejlesztve ezzel speciális ismereteiket, tudásukat. A kiállítás holnap is látogatható, reggel 8-tól este 8 óráig várják mindazokat, akiket érdekel, hogy technológiai szempontból mit hozhat a jövő.


275_0_t 275_1_t 275_2_t 275_3_t
275_4_t 275_5_t 275_6_t 275_7_t
275_8_t 275_9_t 275_10_t 275_11_t
275_12_t 275_13_t 275_14_t 275_15_t
275_16_t 275_17_t 275_18_t 275_19_t
275_20_t
Vissza