Utánpótlás mérkőzés (képgalériával)2017. november 11. (szombat) 18:34 - Sportnews/6276_0_300.jpgA Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében csapott össze a DVTK-ÉLKSK Edelény együttese a Beszterce Kosárlabda Klub Bolyky csapatával. A találkozón mindkét fél nagyot küzdött, a gyerekek mindent megtettek a győzelem érdekében. Végül a bolykys fiúknak sikerült kihasználni a fizikai fölényüket a lányokkal szemben, és 32-12 arányban győzedelmeskedtek.

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme. A nemrég átadott létesítményben bonyolítják le az utánpótláskorú kosárlabdázók bajnoki mérkőzéseit. Most a DVTK edelényi alakulata csapott össze a Beszterce Kosárlabda Klub bolykysokból álló csapatával. A meccs igen nagy iramú volt, és szép megmozdulásokat lehetett látni a játékosoktól. Ezeken a mérkőzéseken már a felnőttekéhez nagyon hasonló szabályrendszerben küzdenek a gyermekek. Fontos kiemelni, hogy a bírók is ellátják instrukciókkal őket, ezzel is hozzájárulva a nevelésükhöz. Az összecsapást végül a bolykys fiúk nyerték 32-12 arányban.

„Nagyon lelkesek a gyerekek. Sajnos ez még a mérkőzésen nem látszódott meg, nagyon kevés pontot dobtunk. A hiányosságok kiütköztek a meccsen. Ez volt az első tétmérkőzésünk együtt, és nagyon büszke vagyok rájuk” - mondta Bakos Eszter, DVTK-MITEKA.

A bolykys fiúk nagyon élvezték az összecsapást, szép összjátékokat produkáltak. Az edzőjük elmondta, hogy nagyon várják már annak a pályázatnak az eredményét, amelynek támogatását nemrég szavazta meg Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

„Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Nagyon ügyesen játszottak, szép megmozdulásaik voltak. Olyan gyerekek is pályára léptek ma, akik alig egy hónapja kezdték a kosárlabdát, és tőlük is szép dolgokat láttam. Kicsit félve mentünk fel a pályára, hisz a lányok mindig kritikus pont egy fiú életében és próbáltak rájuk vigyázni. A gyerekek szemet gyönyörködtető játékkal győztek és ez a lényeg” - nyilatkozta Száváné Faggyas Bernadett, a Besztercei Kosárlabda Klub U11-12 edzője.

Jövő héten folytatódnak az utánpótláskorú kosárlabdázók bajnoki mérkőzései. November 19-én vasárnap 10 órától DVTK-ÉLKSK Zemplén a Salgó Basket Szécsénnyel csap össze. Ezután 11 óra 15 perctől a DVTK-ÉLKSK Ózd a Beszterce Kosárlabda Klub bolykys csapatával méri össze erejét a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében.


276_0_t 276_1_t 276_2_t 276_3_t
276_4_t 276_5_t 276_6_t 276_7_t
276_8_tVissza