Díjazott rendőrök (képgalériával)2017. december 5. (kedd) 19:00 - Városnews/6360_0_300.jpgÖt rendőr vehetett át elismerést a Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában. Ózd Város Önkormányzata évről-évre jutalmazza azokat a bűnmegelőzésben tevékenykedőket, akik munkájuk során kiemelkedően teljesítettek az adott esztendőben.

A Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójában gyűltek össze városunk legkiemelkedőbb rendőrei. Janiczak Dávid, városunk polgármestere hangsúlyozta, hogy bár ő adja át az elismeréseket, csupán a közvetítő szerepét tölti be, hiszen a jutalommal a lakosság háláját fejezi ki.

„Több éves hagyomány Ózd Város Önkormányzata részéről, hogy jutalmazzuk azokat a rendőröket, akik kiemelkedően teljesítettek az adott esztendőben. A rendőrség bizonyítja Ózd városában, hogy milyen kiemelkedő munkát végeznek, milyen gyorsan kapják el az elkövetőket, és a bűnmegelőzésben is jelentős eredményeket produkálnak. A mai jutalmazottaknak még egyszer gratulálok a televízió nyilvánossága előtt is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A rend őrei egy kötetlen beszélgetés során beszámoltak az elmúlt napok eseményeiről, és olyan helyzeteket is felelevenítettek, amelyekkel a munkájuk során találkoztak. Szó esett arról is, hogy van köztük aki az ünnepeket a családja körében tölti, ám akad olyan is a jutalmazottak között, aki a karácsonyi időszakban is szolgálatot teljesít majd. Dr. Mecser Tamás kifejtette, hogy nagyon örül neki, hogy ez a hagyomány évek óta él városunkban, és reméli, hogy ösztönzőleg hat az állomány többi tagjára is.

„Véleményem szerint a legnagyobb és legszebb elismerés, ha attól kapnak jutalmat a rendőrök, ahol dolgoznak. Leginkább az adott közeg látja a tevékenységüket, nap mint nap találkoznak velük, és saját bőrükön érzik a munkájukat. Az az elismerés, ami ebből a környezetből származik nagyon fontos. Nem az anyagi része, nem az összegszerűség, hanem a gesztus, hogy látják a munkájukat, ismerik a tevékenységet és elismerik. Szerintem ez mindennél többet ér” - fogalmazott dr. Mecser Tamás, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes.

Az egyenruhások a beszélgetés után elhagyták a helyiséget, hisz volt akit hívott a kötelesség. Éppen ezért fontos a munkájuk elismerése, hiszen bármikor készen állnak arra, hogy szolgálják a hazát és óvják a közbiztonságot. Ez is közrejátszik abban, hogy napról-napra nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket tudva azt, hogy vigyáznak ránk.


360_0_t 360_1_t 360_2_t 360_3_t
360_4_t
Vissza