Előzetesben a tolvajok (képgalériával)2017. december 5. (kedd) 19:00 - Városnews/6361_0_300.jpgElőzetes letartóztatásba helyezte az Ózdi Járásbíróság azt a két férfit, akik vasárnap reggel kiraboltak egy nőt a Gábor Áron Szakképző Iskola előtt. Az elkövetők szerencsétlenségére egy szolgálaton kívüli rendőr éppen a közelben tartózkodott a bűncselekmény idején, az ő segítségével néhány percen belül elfogták a gyanúsítottakat. Az Ózdi Városi Televíziónak az egyenruhás és az egyik rabló is nyilatkozott.

Vasárnap reggel 8 óra körül egy nő segélykiáltásaira lett figyelmes Polák Gábor, egy szolgálaton kívüli rendőr. Éppen lányát kísérte a városi sportcsarnokhoz, amikor meghallott egy puffanást. Hátrafordult és meglátta a Gábor Áron Szakképző Iskola előtt a földön fekvő hölgyet, amint két férfi lerángatja róla a táskáját. A tettesek a piactéren keresztül elkezdtek futni a Vencel tér irányába. Ő a kerítésen kívül követte őket, amikor pedig elvesztette a nyomukat, egy férfi igazította útba. Közben a szabadnapos rendőr értesítette kollégáit, akik azonnal el is indultak a megadott irányba. A tízlépcsőházas mögött talált rájuk, a rabolt holmit eldobva, az értékeket a táskából kiszedve nyugodtan sétáltak a járdán. Mikor melléjük ért, akkor ismerte fel őket. Az erősítés is akkor érkezett meg, és közös erővel elfogták az elkövetőket.

„Megkerült minden elrabolt holmi, a telefon, a pénz, a pénztárca, iratai, kártyái, és itt, a kapitányságon sikerült ezt neki visszaadni. A hölgy könnyű sérüléseket szenvedett a támadás során. Még akkor, mikor üldöztem az elkövetőket, őt is szemmel kellett tartanom, hogy milyen sérülése van, tud-e menni. Hála istennek járóképes volt, kiabáltam neki, hogy várjon meg itt a Vencel téren, majd visszaérünk hozzá. Így is történt” - nyilatkozta Polák Gábor, körzeti megbízott.

A két elkövetőt, B. Zénót és F. Dánielt tegnap az Ózdi Járásbíróság rablás és más bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba helyezte. Akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket. A gyanúsítottak mindketten büntetett előéletűek, a tolvajlást nem sokkal szabadulásuk után követték el. Az egyik férfi, Balogh Demeter Zénó interjút adott az Ózdi Városi Televízió stábjának, amelyben elismerte a bűncselekmény elkövetését.

„Annyit szeretnék elmondani, hogy a bűncselekményem elkövetését nagyon megbántam, nagyon sajnálom, de munka nélkül voltam, alkalmi munkákból sem tudtam eleget letenni a családomnak az asztalra. Van egy élettársam, aki három gyereket nevel. Most szabadultam nemrég 1 év 3 hónapja, 12 évről, nem olyan egyszerű elállni, legálisan dolgozni. Nagyon sajnálom, bocsánatot kérek a sértettől” - mondta Balogh Demeter Zénó, elkövető.

A kirabolt hölgy lánya a városi televízió közösségi oldalára írt egy üzenetet, amelyben megköszönte a szolgálaton kívüli rendőr és társai gyors intézkedését, illetve a mentősök és a sürgősségi betegellátó munkatársainak segítségét is.


361_0_t 361_1_t 361_2_t 361_3_t
361_4_t 361_5_t 361_6_t 361_7_t
361_8_t
Vissza