Nyert a Vasvár (képgalériával)2017. december 6. (szerda) 19:00 - Városnews/6368_0_300.jpgTöbb mint ezer piros sapkás fiatal lepte el Ózd utcáit ma délelőtt a III. Ózdi Mikulásfutáson. Ők mindannyian részesei voltak a meglepetésnek, amellyel felpezsdítették városunk hangulatát. A programot az Ózdi Városi Televízió szervezte általános iskolásoknak. A rendezvényen négy intézmény diákjai rótták a kilométereket a fődíjért, amely stílusosan egy hatalmas tévé készülék volt. Egyéb díjakat is kisorsoltak, de szaloncukor és tea mindenkinek járt.

Már reggel 10 óra előtt hatalmasra duzzadt a tömeg a Városház téren. A diákok a III. Ózdi Mikulásfutásra érkeztek. Az öbölben amerre a szem ellátott mikulássapkás gyerekek gyülekeztek, amellyel az Ózdi Városi Televízió munkatársai ajándékozták meg a résztvevőket. A rendezvényt Tóth Alexandra nyitotta meg, aki elmondta, hogy a program gyorsaság szempontjából nem verseny, a fődíj elnyerését sokkal inkább a tanulók száma határozza meg. A mezőny rendőri felvezetéssel rajtolt el. A futás időtartamára lezárták az érintett útszakaszokat. Így a Vasvár, a Munkás és a Gyár úton is megállt a forgalom néhány percre. Az Olvasó és a Tiszti Kaszinó közé elsőként beérkezők közel 10 perc alatt futották le a távot. Összesen 1016 fő mérettette meg magát a versenyen.

„Az évek előrehaladtával egyre növekszik a Mikulásfutás is. Köszönhető ez Tóth Alexandrának, aki minden évben megszervezi ezt a rendezvényt. Most már több mint ezren vesznek részt, és az Ózdi Városi Televízió egyre inkább kiveszi a részét abból, hogy ez a program megvalósuljon. Még tart a regisztráció, és hamarosan kiosztjuk majd a nyereményeket is” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió főszerkesztője.

Négy intézményből, az Újváros Téri, a Vasvár Úti, a Petőfi Sándor, valamint a Bolyky Tamás Általános Iskolából érkeztek diákok a Mikulásfutásra. Mindannyian vidáman majszolgatták a regisztráció után kapott szaloncukrot, és a kifáradt gyerekek városunk egyik vendéglátó egységének jóvoltából forró teával melegíthették át testüket, lelküket.

„Jól éreztem magam, jó sokan összegyűltünk. Élveztem, hogy ilyen összetett volt ez az egész, jól meg volt szervezve, és hogy kicsit az időjárás is kedvezett nekünk” - nyilatkozta Nánási Fruzsina.

„Nagyon jó volt. És az is jó volt, hogy nem kellett azért nagyon nagy távot futni, hanem pont eleget” - fogalmazott Keresztes-Nagy Dorina.

A regisztrációt követően a színpadhoz siettek a résztvevők, hiszen néhány percen belül kiderült, hogy mely intézmény delegálta a legtöbb futó mikulást. A negyedik helyen a Petőfi Sándor Általános Iskola végzett, 43 diák képviselte az intézményt. Harmadikként a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata futott be 176 tanulóval, ők az Ózdi Teknőc Futó Club jóvoltából egy nyomtatót tudhattak magukénak. Az Újváros Téri Általános Iskola lett a második helyezett, tőlük 211-en vettek részt a megmérettetésen. Az Ózdi Sport- és Élményközpont felajánlása nem volt kézzel fogható. Ajándékuk ugyanis, hogy az intézmény minden egyes diákja eltölthet egy sportos délelőttöt a Városi Strandfürdőben a nyári szünetet megelőző napokban. A főnyereményt az Ózdi Városi Televízió jóvoltából a Vasvár Úti Általános Iskola kapta meg, ahonnan a mezőny több mint fele érkezett. A fődíjat, amely egy 108 cm-es FULL HD LED televízió, helyi vállalkozók közreműködésével sikerült megvásárolni.

„Nagyon örülünk a tévének. Hogy mire fogjuk használni? Szerintem az iskolában keresünk egy olyan helyet, ahol azért mindenki tudja használni, hasznosítani, és az én terveim szerint a gyerekeknek testnevelés órán fogunk rajta vetíteni sporteseményeket, illetve lejátszani” - mondta Zákányiné Bányász Henrietta, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelő tanára.

A Mikulásfutásnak már hagyománya van városunkban és évről évre gyarapszik a résztvevők száma. Idén még nincs vége a piros ruhás megmozdulásnak, hiszen december 10-én vasárnap 14 órakor újra rajthoz állnak városunk futói, akik szintén a Városház térről indulnak. Akkor már a felnőtt korosztály képviseli majd a mezőny nagy részét, akik a városi kórház betegeit és dolgozóit lepik majd meg szaloncukorral. A szervezők abban bíznak, hogy jövőre még ettől is többen indulnak a megmérettetésen.


368_0_t 368_1_t 368_2_t 368_3_t
368_4_t 368_5_t 368_6_t 368_7_t
368_8_t 368_9_t 368_10_t 368_11_t
368_12_t 368_13_t 368_14_t 368_15_t
368_16_t 368_17_t 368_18_t 368_19_t
368_20_t 368_21_t 368_22_t 368_23_t
368_24_t 368_25_t 368_26_t 368_27_t
Vissza