Játékos sportverseny (képgalériával)2018. január 10. (szerda) 19:00 - Sportnews/6477_0_300.jpgTíz csapat részvételével szervezték meg a játékos sportverseny megyei döntőjét, a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A diákoknak ma tíz feladatot kellett teljesíteniük. Az országos elődöntőbe a miskolci Gyarmati Dezső Sportiskola és a Könyves Kálmán Általános Iskola jutott be.

Több mint száz gyermek érkezett ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnokba a megye különböző részeiről a játékos sportverseny borsodi döntőjére. Benőcs Dávid a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára elmondta, hogy szerinte azért kedvelik a gyermekek annyira ezeket a megmérettetéseket, mert a feladatok jellege megegyezik az életkori sajátosságaikkal.

„Személy szerint ez a kedvenc játékom, ugyanis az általános iskola alsós korosztályát érinti, tehát a legkisebbeket. Ez sajnos nem minden sportnál van így, hogy a kicsik is indulhatnak a diákolimpián, viszont ez kifejezetten nekik és róluk szól. Minden napon tíz feladatból áll össze a versenysorozat. Évről-évre összesen 20 feladatot hirdet meg a Magyar Diáksport Szövetség, és minden játéknapon tíz feladatot kell kiválasztani. A tíz játék végén derül ki, hogy ki lesz az a két csapat, aki továbbjut az országos elődöntőre” - nyilatkozta Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

A különböző készségeket igénylő feladatok során a gyermekek mindent beleadtak. Ha kellett csúsztak, ugrottak vagy futottak amilyen gyorsan csak tudtak. A nap folyamán lassan kibontakoztak az erőviszonyok, ám a végjáték is izgalmakkal kecsegtetett. Mivel az utolsó pillanatok is tartogattak meglepetéseket, mindenki a kötélhúzás végéig feszülten figyelte az eredményeket jelző kivetítőt.

„Nagyon magas színvonalú és régen látott nagy küzdelmet hozott a mai csata. Az értékelés során is elmondtam, hogy rendeztünk már jó néhány versenyt itt Ózdon. Mindegy, hogy városi, megyei vagy országos szinten rendeztük, de ilyen küzdelem még nem volt, hogy tényleg az utolsó pillanatban dőljön el az, hogy ki lesz az a csapat, aki a második helyen végez, és ezzel bejut az országos elődöntőre” - mondta Ivády Csaba, a játékos sportverseny megyei döntőjének elnöke.

A csatát végül a Gyarmati Dezső Sportiskola nyerte, a második a Könyves Kálmán Általános Iskola lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai állhattak fel.


477_0_t 477_1_t 477_2_t 477_3_t
477_4_t 477_5_t 477_6_t 477_7_t
477_8_t 477_9_t 477_10_t 477_11_t
477_12_t 477_13_t 477_14_t
Vissza