Diákolimpiai küzdelmek (képgalériával)2018. február 8. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6569_0_300.jpgFedett pályán mérték össze tudásukat különböző atlétikai számokban a diákok a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az ilyen alkalmak során az elsőtől a tizenharmadik évfolyamig biztosítják a fiatalok számára a versenyzési lehetőséget. Ma a III. korcsoportosok küzdöttek meg egymással. A legjobb ózdi csapatnak, a Vasvár Úti Általános Iskola bizonyult.

A fedett pályás atlétika verseny már több évtizede része a diákolimpiai küzdelmeknek. Fontos részét képzik a sorozatnak, hiszen így biztosíthatják a versenyhelyzetet a téli hónapokban is a fiatalok számra. A mai megmérettetésre három vidéki intézmény, a putnoki Serényi Béla, a bánrévei Szent Mihály és a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagiskolája jött el. Városunkat a Bolyky, az Újváros téri, a Vasvár és a Csépányi Általános Iskola képviselte.

„Nagyon-nagyon jó látni, hogy ennyire ügyes és tehetséges gyerek van Ózdon és vonzáskörzetében. A mai napon például a harmadik korcsoportosok versenyeznek. Hét iskola vesz ma részt a küzdelmekben, a fiúk és lányok nagyon szépen szerepelnek” - mondta Tusay Ágnes, az atlétika sportág felelőse.

A diákok 30 méteres síkfutásban, helyből távolugrásban, medicinlabda dobásban és az ingafutásban mérték össze tudásukat. A legnehezebbnek ez utóbbi bizonyult, hiszen ekkorra már szinte minden erejüket kiadták a gyerekek. Voltak, akik az erős kezdés után nem bírták a tempót, ám akadtak olyanok is, akik végig jól gazdálkodtak az energiájukkal. Az eredményhirdetés során számos ózdi diák állhatott föl a dobogó valamely fokára. A csapatversenyben a Vasvár Úti Általános Iskola lett a harmadik, ezzel városunkat tekintve ők végeztek a legelőkelőbb helyen.

„Nehéz volt a verseny. Meglepődtem, hogy ennyi érmet szereztem, mert általában nem szokott ennyi összejönni. Jó volt, élveztem az egészet” - nyilatkozta Cziránku Merse, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„Jól ereztem magam. Az ingafutás már kicsit nehézkes volt, de sikerült célba érni” - fogalmazott Bárdos Mira Noémi, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A fedett pályás atlétikai küzdelmek következő fordulója jövő héten kedden és csütörtökön szintén 10 órától esedékes. Akkor a IV. és V. korcsoportos diákok mérik össze erejüket a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


569_0_t 569_1_t 569_2_t 569_3_t
569_4_t 569_5_t 569_6_t
Vissza