Kiérdemelt kikapcsolódás (képgalériával)2018. június 11. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/7011_0_300.jpgMa beváltották az Ózdi Városi Televízió által szervezett Mikulásfutáson elnyert ajándékukat az Újváros Téri Általános Iskola diákjai. Az intézmény tanulói az Ózdi Sport- és Élményközpont jóvoltából eltölthettek egy napot a Városi Strandfürdőn. A fiatalok nagyon élvezték a medencék adta lehetőségeket, ám voltak, akik inkább a sportolást választották.

Tavaly december 6-án több mint ezer mikulássapkás fiatal lepte el városunk utcáit a III. Ózdi Mikulásfutáson. Az Ózdi Városi Televízió által szervezett megmérettetésen a lényeg nem a sebesség, hanem az intézményekből megjelent diákok létszáma volt. Az Újváros Téri Általános Iskolából 211-en vettek részt a programon, ezzel a második helyen végeztek. Jutalmuk az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. jóvoltából az volt, hogy eltölthetnek egy napot a Városi Strandon. Ma be is váltották a nyereményt.

„Nagyon várták a gyerekek. Reggel nagyon nagy volt az izgalom, hogy tudunk-e jönni. Természetesen ezt úgy oldottuk meg, hogy elhozták az iskolai felszerelésüket és a strandcuccot is. Az iskolai felszerelést bezártuk az osztálytermekbe és kijöttünk. A gyerekek nagyon örülnek, hogy strandolhatnak” - nyilatkozta Zákányi Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola testnevelője.

A gyermekek önfeledten vetették bele magukat a fürdőhely adta élvezetekbe. Folyamatosan sor állt például a csúszdáknál is, hogy pár másodperc alatt a vízbe csobbanhassanak a nebulók. Ahogyan az lenni szokott, előkerültek a különböző labdák és vízipuskák is. A megkérdezett fiatalok mindannyian élvezték a lehetőséget.

„Nagyon jó itt lenni, szerintem megérdemeltük, hogy kijöhessünk. Ez a tanév is nagyon kemény volt” - mondta Zákányi Blanka.

„A szüleimmel és a barátaimmal sokszor szoktunk kijönni. Szeretünk itt lenni, hiszen jó idő van. Reggel kicsit megijedtünk a vihar miatt, de most már nagyon jól elvagyunk” - fogalmazott Nánási Fruzsina.

„Nagyon jól érezzük magunkat, főleg úgy, hogy végre mindenki jóban van mindenkivel az osztályban. Most vízben vagyunk, és nem az a lényeg, hogy edzek vagy ússzak, hanem a barátokkal ugrálunk és játszunk” - nyilatkozta Gyöngyösi Bianka.

Akadtak olyan is, akik a medencés fürdőzés helyett a sportolási lehetőséget választották. Két csapatot alakítottak és a strandfocipályán töltötték el az idejüket. A fiatalok minden medencét kihasználtak az ajándékba kapott alkalom során.


011_0_t 011_1_t 011_2_t 011_3_t
011_4_t 011_5_t 011_6_t 011_7_t
011_8_t 011_9_t
Vissza