Lerombolt ingatlan (képgalériával)2018. június 12. (kedd) 19:00 - Városnews/7017_0_300.jpgÚjabb romos épületet bontottak el városunkban. A Susa úton már csak törmelékek jelzik, hogy ott nemrég még egy városképbe nem illő, rossz állapotú családi ház állt. A tulajdonosnak a téglákat és egyéb maradványokat is el kell szállíttatnia, az önkormányzat pedig a jövőben is törekszik a hasonlóan lepusztult ingatlanok eltüntetésére.

A susai családi ház állapota évekkel ezelőtt romlani kezdett, a hátsó fala leomlott, teteje leszakadt. A terület önkormányzati képviselője szerint a tulajdonos nem foglalkozott az épülettel, meg sem próbálta elvégezni a szükséges javításokat. Tartó Lajos szerint a ház már régóta rontotta a településképet.

„Körülbelül hat éve kezdett nagyon-nagyon romlani, körülbelül három éve ledőlt a hátulja. Az eleje még állt. Úgy kellett leköttetnem a kábeltévézsinórt, a telefonkábelt. A gaz embermagasságúra nőtt, és nem törődött vele a tulajdonosa. Muszáj volt intézkedni, hogy ne csúfítsa tovább a települést” - mondta Tartó Lajos, területi képviselő.

Ózd Város Önkormányzata tavaly decemberben fogadta el a településkép-védelmi rendelet módosítását, amelynek köszönhetően intézkedéseket tudnak tenni annak érdekében, hogy eltűnjenek a romos épületek. Ha ugyanis a tulajdonos a kiszabott büntetést nem fizeti meg, az önkormányzat is kérhet végrehajtást az ingatlanra. Legutóbb a Hunyadi János úton bontottak el egy lepusztult házat, most pedig a Susai úton tették ugyanezt.

„Mögöttünk egy újabb eredmény látható, a tulajdonos elbontotta az ingatlanját. Ugyan van még vele dolga, hiszen a törmeléket is köteles elvinni a területről. Ezt kötelezésben írtuk elő számára. A továbbiakban is egymillió forintos bírságra számíthat az, aki a romos, életveszélyes, településképbe nem illő ingatlanján nem végzi el vagy a szükséges javításokat, vagy a bontást” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A felszólító leveleket ütemezetten küldik ki az érintett tulajdonosoknak. Az illetékesek ilyenkor több szempontot is figyelembe vesznek, így amely épület bevezető szakaszon vagy főútvonalon helyezkedik el, hamarabb kerül sorra, de a területi képviselők véleménye, és az érintett ingatlanok veszélyességi foka is számít. A lebontásra vagy helyreállításra harmincnapos határidőt szabnak meg. Aki ennek nem tesz eleget, akár egymillió forintos pénzbírsággal is sújtható.


017_0_t 017_1_t 017_2_t 017_3_t
017_4_t 017_5_t 017_6_t 017_7_t
017_8_t
Vissza