Népszerű tanya (képgalériával)2018. június 22. (péntek) 19:00 - Városnews/7052_0_300.jpgA fővárosból érkeztek vendégek a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. Az utóbbi időszakban nőtt az érdeklődők száma a tanya iránt, eddig közel kilencszázan voltak kíváncsiak az ott élő állatokra. A napokban új lakókkal gazdagodott a telephely. Egy két és egy három éves madárpárt csodálhatnak meg a látogatók.

Június elején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Nagyvölgyi Állatsimogató. A nyár és az iskolai szünet beköszöntével az ingyenesen látogatható tanya népszerűsége jelentősen megugrott. A környék településeiről is sokan érdeklődnek az állatsimogató iránt: például Lénárddarócról, Csokvaományból, Bánrévéről és Arlóból is. Nemcsak helyi iskolák és óvodák gyerekseregei utaztak ki a telephelyre, hanem az ország más pontjairól is érkeztek vendégek.

„Budapesti látogatók is jelezték érkezésüket. Hat autóval gondolták azt, hogy érdemes olyan messziről is eljönni, és látogatást tenni itt a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. Egy csapatrészük már megérkezett, de a többiek is úton vannak. Örömmel látjuk őket. Az elmúlt időszakban már 870 látogató volt, aki kíváncsian érdeklődött, és ellátogatott erre a kis helyre” - nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A baráti társaság több napot is eltölt térségünkben. Látogatásuk során több helyi látványosságot is megtekintettek.

„Négy napra jöttünk, ez még csak az első nap, de már itt Ózdon körülnéztünk. Megtekintettük a Digitális Erőművet, illetve a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot is. Nagyon jó élményeket kaptunk ezeken a helyeken. Most pedig itt találkoztunk a többiekkel, és a gyerekek épp felfedezik az állatsimogatót. Nagyon élvezik, hogy ismerkedhetnek az állatokkal. A naposcsibék nagyon népszerűek és az állatsimogató is, és nagyon várják már a pónilovagoltatást” - nyilatkozta Gertheis Antal.

A fiatalok egy komplex szakmai túrán vehettek részt, ahol megismerkedhettek a különböző galambokkal, házi szárnyasokkal is. A gyerekek körében nagyon népszerű volt a nyuszisimogatás és a kecskegidák etetése is.

„Nagyon jól érzem itt magam. Nekem a legjobban a kiscsibék tetszenek” - fogalmazott Divényi Dénes.

Az állatsimogatóban egyébként nemrég kelt ki 121 kiscsibe, ennek a folyamatát egy gépezet gyorsítja meg. Ottjártunkkor is épp kezdtek kibújni a tojásból. Négy nagyon érdekes madárral is büszkélkedhet a tanya. Két hagyományos színezetű, illetve két feketeszárnyú pávával is gyarapodott a napokban az ott élő állatok sora. Megérkezésük után már három tojást is raktak, ezek most a keltetőgépben vannak.

„A pávák közül a hímek a díszesebbek és nagyobbak. Ők viselnek nagyobb tollruhát. Az idei évben tervezünk egy nagy voliert építeni számukra, ahol majd szaporodhatnak is” - mondta Gál Tamás, állattenyésztési felelős.

Az ÓVI tervei között szerepel még, hogy a helyi intézmények gyerekcsoportjai egy pályázat keretében lehetőséget kaphassanak, hogy jelképesen "örökbe fogadhassák" és elnevezhessék a tanya állatait.


052_0_t 052_1_t 052_2_t 052_3_t
052_4_t 052_5_t 052_6_t 052_7_t
052_8_t 052_9_t 052_10_t 052_11_t
052_12_t 052_13_t 052_14_t 052_15_t
052_16_t 052_17_t
Vissza