Hazai siker2018. szeptember 10. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7300_0_300.jpgMegnyerte első hazai mérkőzését a SalgÓzd Teke Klub. A mieink a Balogunyomot fogadták a Városi Stadion tekecsarnokában. Azt ugyanakkor még nem tudni, pontosan hogyan folytatódik a bajnokság. A szövetség és a klubok között a kiírás és a sorsolás változása miatt feszültség alakult ki.

A Ferencváros elleni 5-3-as idegenbeli vereség után a Vas megyei Balogunyom együttesét fogadta a SalgÓzd szuperligás tekecsapata. Az első hazai bajnoki mérkőzésen megszületett az első győzelem is: a mieink 7-1-re verték ellenfelüket. A csapat legeredményesebb játékosa Bóta Ervin lett 582 fás összteljesítménnyel, míg Telek Tamás 572-t, Stréer Tamás pedig 569-et ütött. A vendégek edzője elmondta: gárdájuk felkészülését számos tényező nehezítette.

„Felkészülésünk nagyon rapszodikusra sikeredett. Ez meglátszik a mai mérkőzés eredményén is. Ami tavaly erősségünk volt, a tarolás, az most katasztrofálisnak nevezhető. A pálya átépítése miatt csak hébe-hóba tudtunk edzeni, ez tökéletesen látszik a mai eredményen is. Valamint a szövetségben is különböző nehézségek vannak, ami szintén megviselte a csapatokat” - mondta Svajda Győző, a Balogunyom TK elnöke, edzője.

A szövetség és a klubok viszonyát ezekben a hetekben ellentétek jellemzik. A bajnokság lebonyolítási rendje ugyanis megváltozott, annak ellenére is, hogy a csapatok ellenezték a módosítást.

„Van egy kis feszültség, mert a szövetség kialakított a Szuperligában két hatos csoportot. Ezt tíz csapat ellenzi, akik a tizenkettes csoportot szeretnék játszani. Sajnos még mindig nem tudjuk mi lesz a harmadik fordulóban, kivel játszunk, hova megyünk. Hét csapat nem játszik ezen a héten” - nyilatkozta Havaj István, a SalgÓzd TK elnöke.

A szuperligás együttesek számára két különböző sorsolás is készült az idei szezonra. Az egyik még az eddig érvényben lévő, és a klubok által is támogatott tizenkét csapatos rendszerre, a másik pedig az új, kétszer hatosra. Utóbbi szerint a Balogunyomnak például Szegeden kellett volna játszania a hétvégi fordulóban, míg az eredeti naptárban a SalgÓzd elleni összecsapás szerepelt. Havaj István szerint ráadásul a nemzetközi és a magyar versenyszabályzat is előírja, hogy a legfelsőbb osztályban minden csapatnak meg kell mérkőznie egymással. Ezt a kétcsoportos rendszer nem teljesíti. A bajnokság további menetrendje egyelőre nem tisztázott.

Vissza